17.05.2024
Новини

“Не потрібно нагнітати негативну обстановку”: у Підгайцях пояснили ситуацію з грошима на ремонт доріг та для військових

У Підгаєцькій міській раді пояснили ситуацію щодо розподілення бюджетних коштів. Там депутати вимагали у влади не ремонтувати дороги, а віддати гроші на військові потреби

“У соцмережах другий день поспіль зʼявляються публікації з гучними заголовками, в яких вкотре намагаються маніпулювати думкою жителів громади про те, що Підгаєцька міська рада не думає про військових, а використовує кошти на благоустрій та дороги (хоча це також потрібно робити, бо життя продовжується).

Тому повідомляємо, що станом на 25.08.2023 року проводиться тендер на закупівлю тепловізорів (2 шт) за кошти бюджету, що були заплановані раніше і ще не використані.

На запланованій сесії по різних Програмах на підтримку військовослужбовців планується виділити орієнтовно 1,6 млн грн, з яких орієнтовно 1 млн передбачається на соціальний захист військовослужбовців ( надання допомог на оздоровлення – орієнтовно 500 тис.грн, встановлення памʼятників загиблим воїнам- орієнтовно 400 тис. грн, організація поховань військовослужбовців- 100 тис.грн), 600 тисяч пропонується спрямувати на закупівлю матеріального- технічного забезпечення для військовослужбовців з громади. Вони можуть бути використані за умови надходження запитів від військових частин, де служать військовослужбовці, мобілізовані з нашої громади.

Наразі нових запитів немає, усі попередні запити виконані в повному обсязі. Якщо будуть використані усі заплановані кошти, міська рада при необхідності спрямує ще додаткові кошти.
Можливо, автори публікацій не розуміють того, що бюджетні кошти не можуть використовуватися просто так, без відповідних підстав і документів.

На утримання доріг кошти додатково не виділяються, заплановано здійснити внутрішній перерозподіл за рахунок коштів, запланованих у бюджеті на проведення благоустрою населених пунктів громади ( планується забрати 2 млн 675 тис.грн з благоустрою, з яких 1,5 млн скерувати на утримання доріг).

Не потрібно нагнітати негативну обстановку, спекулювати на темах, від яких сьогодні розривається серце кожного українця. Робімо кожен, що в наших силах, створюймо передумови для Перемоги разом!”, – закликають у міській раді.

Перейти до панелі інструментів