19.05.2024
Новини

Ягоди 4-8 кг: на Тернопільщині фермер разом з переселенцем з Куп’янська вирощує і продає кавуни

Цього року ще більше фермерів на Тернопільщині взялися за вирощування кавунів. Через зміну клімату та підвищення температури ця ягода у нас тепер дає непоганий врожай. Вирощують та продають кавуни й у Великогаївській громаді.

Читайте також: У фермера на Тернопільщині вродили кавуни та сортовий виноград

  • Я завжди мріяв скуштувати кавун зі своєї ділянки, – так про ідею вирощування кавунів розповідає мешканець Великих Гаїв, волонтер Володимир Мозіль.

Перший урожай смугастих ягід чоловік разом із дружиною продають у Великих Гаях при вʼїзді зі сторони Тернополя. Локацію видно одразу: прилавок та своєрідну фотозону облаштували з тюків.

  • Ідея вирощувати кавуни виникла навесні. Спільно із переселенцем із Купʼянська Геннадієм Кізімом ми вирішили спробувати зайнятися невеликим фермерством. Вийшов такий своєрідний спільний проєкт. Середня вага кавунів 4-8 кг. Вони невеликі, тому подобаються покупцям, а, особливо, рестораторам, – каже Володимир.

Окрім кавунів у чоловіка ще гектари капусти, моркви та цибулі.

Віримо в ЗСУ, чекаємо Перемоги та підтримуємо місцевих фермерів … і смакуємо домашніми кавунами! Кавуни нереально смачні та соковиті, – зазначають у громаді.

Перейти до панелі інструментів