04.05.2024
Новини

Всього 22 роки, йому б ще жити і жити: на Херсонщині за Україну поліг пластун з Тернополя Богдан Сенюк

На фронті загинув тернополянин Богдан Сенюк. Хлопцю було всього 22 роки. Страшну звістку повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Богдан – пластун. Добровільно став на захист України з початку повномасштабного вторгнення. Життя молодого воїна обірвалося під час виконання бойового завдання на Херсонщині. Співчуваємо рідним Героя. Сил і мужності вам, аби пережити це горе. Схиляємо голови перед нашим захисником, молимося за його душу. Вічна та світла пам’ять Герою”, – йдеться у повідомленні.

Богдан народився в Івано-Франківську, проте згодом сім’я переїхала до Тернополя. Хлопець вчився у школі №17, був пластуном з 11 років, гуртковим гуртка “Тамплієри” у Курені ч. 13 ім. Олекси Довбуша. Хлопець навчався на історичному факультеті ЛНУ.

“Спеціалізувався на періоді середніх віків, займався реконструкцією лицарський часів. Захоплювався кінематографією. Прагнув вступити до режисерського факультету ігрового кіно. Націоналіст, активіст організаціі «Традиція і порядок». З лютого 2022 на війні, добровольцем у складі тактичної групи «Реванш». Кулеметник, брав участь у боях за Київщину. Згодом воював в Сівєродонецьку (тут захищав свій диплом бакалавра історії), в Бахмуті, на Херсонщині.

Нагороджений відзнакою за бойові заслуги від Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
Залишив у смутку батьків та старшу сестру Софію та кохану дівчину Ольгу. Вічна памʼять герою! СКОБ!”, – пише Юрій Юзич.

Згадує сержант Андрій Кузьмич:

“Богдан. Позивний Багдад.

Бездоганний смак. Брав від життя все, палко його любив. Амбітний і красивий. Був одним з найкращих кулеметників свого підрозділу.

Багдад ніколи не давав задню, він багато мріяв, хотів потрапити в Африку і побачити світ. Історик, він тямив у спорядженні середньовічних піхотинців, сам практикував поєдинки в обладунках.
Християнин і справжній друг. Прорвався зі Львова до Києва у перші дні війни, коли більшість їхала в зворотному напрямку. Йому б в кіно зніматись, головні ролі грати. Богдан загинув при виконанні бойового завдання”, – пишуть на сторінці Тактичної групи “Реванш”.

Богдан Сенюк загинув 6 серпня під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра. Обставини та точне місце загибелі уточнюються. Богдану — назавжди 22 роки💔 Продовжуймо боротися за нього.

Редакція “Терміново” щиро співчуває родичам, друзям та коханій дівчині Богдана, які втратили рідну людину. Помстимося!

Перейти до панелі інструментів