15.05.2024
Новини

Тернопільській біатлоніст здобув “срібло” на шоу-гонці у Вісбадені у парі з німкенею

Віталій Мандзин у парі з німкенею посів друге місце в змішаній естафеті у Вісбадені. З шести пар учасників змагання були також два інтернаціональних дуета, в складі одного з яких виступив українець Віталій Мандзин. Разом з партнеркою з Німеччини Емі Фаб’єн Дункель тернополянин став срібним призером цієї шоу-гонки, – повідомляють у Федерації біатлону України.

Довідка

20-річний Віталій Мандзин — український спортсмен, лідер юніорської збірної команди України з біатлону, бронзовий призер чемпіонату Європи з біатлону 2023, бронзовий призер юніорського чемпіонату світу з літнього біатлону (2022), багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України з біатлону.

Віталій Мандзин народився у Підгайцях, на Тернопільщині. Та до шестирічного віку переїхав з родиною в Тернопіль. У школі Віталій Мандзин віддавав перевагу математиці, англійській мові та фізичній культурі.

Сьогодні Віталій є студентом одразу двох тернопільських закладів вищої освіти: Західноукраїнського національного університету та Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Найбільше цінує в людях чесність та справедливість. Ніколи не пробачає зраді і брехні. Любить собак. Окрім біатлону, подобається найбільше – хокей.

Перейти до панелі інструментів