16.05.2024
Новини Оперативно

Боявся за хату і за господарку: військовозобов’язаний відсидить 3 роки в тюрмі за ухилення від мобілізації

Лановецьким районним судом Тернопільської області до 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного, мешканця села Печірна Кременецького району, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України). Про це повідомляють у Тернопільській обласній прокуратурі.

Прокурор Кременецької окружної прокуратури довів у суді, що чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.
Після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України обвинувачений пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби у Збройних Силах України.

Отримавши повістку для відправлення у складі команди до навчального центру для проходження військової служби у Збройних Силах України, не маючи правових підстав на відстрочку, чоловік не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На суді обвинувачений свою вину визнав у тому, що він пройшов лікарську комісію, отримав повістку, однак, за його словами, до військкомату не з’явився, бо не має сім’ї й не вбачає підстав іти воювати, а також має город, свійських тварин і переживає за своє господарство й психологічно не готовий до несення служби.

Враховуючи викладене, суд призначив покарання винній особі – 3 роки позбавлення волі.
Вирок ще не набрав законної сили.

Нагадаємо, нещодавно Збаразьким та Кременецьким районними судами Тернопільської області 2 військовозобов’язаних засуджено до 3 років позбавлення волі за аналогічний злочин.

Перейти до панелі інструментів