19.05.2024
Новини

“Спека буде, як в Єгипті”: якої температури чекати у вихідні і як це пережити

Якої погоди чекати у вихідні, розповіла відома синоптикиня Наталка Діденко. Тернопільщині у цьому пощастило найбільше. Адже у порівняні із +40 на східній Україні, на заході очікується трохи більше +30.

“У ніч на неділю температура повітря в Україні становитиме +20+25 градусів, найближчої ночі на заході +17+22 градуси.

Ну, а тепер про денні градуси.

5 серпня впродовж дня температура повітря в Україні очікується +30+37 градусів.

6 серпня в більшості областей України +33+38, на півдні та сході, ймовірно, місцями до +38+40 градусів. У західних областях +24+29 градусів.

Переважатиме протягом уїк-енду суха сонячна погода, лише в західних областях – подекуди короткочасні грозові дощі, у неділю на заході можливі сильні зливи, швали та град.

Сьогодні в західних областях, а в неділю в усій Україні передбачається сильний вітер. Погода буде, як в Єгипті – спека, палюче сонце і сильний вітер”, – пише синоптикиня.

Послаблення спеки – вже у понеділок-вівторок (на сході спека ще затримається). Тож Наталка Діденко радить, як легше пережити таку погодну аномалію.

“Тінисті місцинки, краще вдома під кондиціонером чи вентилятором, біля річки під кущем, але бажано не купатися в озері чи ставку, бо закрита водойма у таку спеку – рай для бактерій та інфекцій. Овочі, фрукти сто разів помийте, їжу краще лише в тепловій обробці, з одягом ясно, що все лише натуральне, каву, алкоголь стримано, побільше води бажано.

Особлива увага – старшим людям та тим, у кого проблеми з серцем та артеріальним тиском – все повільніше робіть. А краще не робіть. Відпочиньте.

І думаємо про тих, хто у повній амуніції у таку спеку, без душу, річки та кондиціонера. І допомагаємо нашим захисникам. у яких нема ані вихідних, ані поруч мохіто з аперолем – донатимо, як можемо”, – наголошує пані Натлія.

Нагадаємо, що у сильну спеку у Тернополі, по ідеї, повинні працювати водні парасольки у кілької локаціях міста.

Перейти до панелі інструментів