29.09.2024
Новини

Кременецьку санну трасу, на якій загинула школярка, закрили, а договір оренди – розірвали

Днями відбулося засідання постійної комісії Тернопільської облради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури та спорту. На ньому звітували керівники закладів, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Тернопільської області спортивного профілю. Зокрема, говорили про дотримання техніки безпеки під час спортивних тренувань та змагань.

В облраді розповідають, що комісія доручила посилити дотримання заходів безпеки, використовуючи лише ті споруди та інвентар, які є перевіреними та безпечними. Також звернулись до облради з проханням виділити необхідні кошти для ремонту спортивних споруд.

На засіданні також заслухали голову постійної комісії Володимира Мисика. Він повідомив, що станом на сьогодні Кременецька санна траса є закритою. А договір оренди спортивна школа розірвала.

Нагадуємо, що 24 травня на кременецькій санній трасі сталася трагедія – там під час тренувань загинула школярка Діана Новосад. Дівчинка загинула під час тренування, коли на швидкості вилетіла з траси. Вчилася Діанка у Жлобівській гімназії. У зв’язку зі смертю дитини відкрили кримінальне провадження.

Коли Діанка їхала трасою, дерев’яний осколок від санної траси простромив її живіт і вийшов горлом….. Страшна смерть….

Усім відомо, що санна траса у Кременці перебуває в аварійному стані, там роками нічого не робилося. Дошки на трасі прогнили, тому тут було уже декілька випадків травмувань.

Перейти до панелі інструментів