27.07.2024
Новини

Кременчанина засудили до трьох років в`язниці за ухилення від призову

На Кременеччині військовозобов’язаного засуджено до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Кременецьким районним судом Тернопільської області до 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного, мешканця села Старий Тараж, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний. Після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України обвинувачений пройшов медичний огляд та був визнаний у квітні 2023 року військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби у Збройних Силах України.

Отримавши повістку для відправлення до військової частини, не маючи правових підстав на відстрочку він заявив, що відмовляється від проходження військової служби, віддав повістку і самовільно покинув приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтак, за вироком суду, військовозобов’язаний проведе 3 роки за ґратами.
Вирок ще не набрав законної сили.

У травні цього року Збаразьким районним судом Тернопільської області військовозобов’язаного також засуджено до 3 років позбавлення волі за аналогічний злочин.

Перейти до панелі інструментів