27.04.2024
Корисне Новини Промо

Причини виникнення, профілактика та лікування варикозного розширення вен

Варикоз є одним із найпоширеніших захворювань вен у дорослому віці. Страждають від нього люди після 25 років, частіше — у віці більше 45, хоча трапляються випадки й у 18–25 років. Цей діагноз не тільки завдає дискомфорту, але і є доволі небезпечним для життя, адже за відсутності лікування може призвести до утворення тромбів. 

Одним із популярних препаратів, який використовується для профілактики та в терапії варикозу, є Нормовен інструкція якого свідчить: засіб можна приймати дорослим курсами та на постійній основі (за рекомендацією лікаря). Препарат доступний за прийнятною ціною в аптеці «‎‎Бажаємо здоров’я».

Причини виникнення варикозного розширення вен

Найчастіше причинами появи варикозу стають:

  • генетична схильність;
  • малорухливий спосіб життя (особливо сидяча робота);
  • надмірна вага, ожиріння;
  • перенесені травми нижніх кінцівок;
  • вагітність та пологи, особливо ускладнені;
  • складні тривалі операції;
  • неправильне харчування, вживання води в недостатній кількості.

Також лікарі виокремлюють однією з частих причин вік. Саме з роками стан судин погіршується, вони стають менш еластичними та стійкими до ушкоджень. Людина починає менше рухатися, в результаті починається застій крові, що також має негативний вплив.

Профілактика та лікування варикозного розширення вен

Повністю вилікувати на пізніх стадіях варикозне розширення вен неможливо. Оперативне втручання допомагає покращити ситуацію, проте рідко допомагає позбутися захворювання повністю. Лікарі рекомендують профілактичні методи, які значно знизять ризик варикозу та зупинять його розвиток на ранніх стадіях.

Найкращими методами профілактики є активний спосіб життя, перерви при тривалому сидінні (наприклад, за комп’ютером чи в офісі), вживання достатньої кількості води протягом дня. Також чудово допомагає знизити ризик цього захворювання відмова від шкідливих звичок. 

Якщо помітні перші симптоми захворювання, не варто зволікати з візитом до лікаря. Лише спеціаліст зможе об’єктивно оцінити стадію розвитку та скласти план лікування таким чином, щоб не було подального прогресування.

Дуже часто під час ранніх проявів лікарі призначають комплексну терапію, яка включає оральні та місцеві препарати. Тривалість лікування, необхідна діюча речовина та дозування підбираються індивідуально залежно від особливостей та потреб конкретного організму.

Перейти до панелі інструментів