23.09.2024
Новини

Перевзулись: хто в новому складі ОВК на Тернопільщині?

10 квітня центральна виборча комісія сформувала склад 199 окружних виборчих комісії для проведення повторного голосування на виборах Президента. На Тернопільщині Петра Порошенка та Володимира Зеленського в ОВК представляють по 35 осіб. Частина з членів ОВК вже працювали в комісіях у першому турі виборів і представляли кандидатів, які не увійшли в другий тур.

Таких 23 особи налічується у складі ОВК від Петра Порошенка, зокрема п’ятеро з них представляли Юлію Литвиненко, по 4 – Василя Журавльова і Володимира Петрова, по 3 – Ольгу Богомолець і Романа Насірова, а також Капліна, Мороза і Кривенка.

Володимира Зеленського в ОВК Тернопільщини представляють дев’ятеро осіб, які в першому турі працювали на Олександра Вілкула (2), Романа Безсмертного, Олега Ляшка, Анатолія Гриценка, а також на Юлію Тимошенко (2) та її технічних кандидатів – Миколу Габера та Андрія Новака.

Рух ЧЕСНО повідомляв, що Литвиненко, Журавльов, Петров і Богомолець імовірно є технічними кандидатами Петра Порошенка, а Габер і Новак – Юлії Тимошенко. Технічні кандидати – чудовий інструмент для фаворитів перегонів, аби “мінусувати” конкурентів. Саме через “техніків” переважно відбувається поширення брудного піару та критика опонентів. Окрім того, кожен з кандидатів у Президенти може мати по одному представникові в кожній ОВК та ДВК, а це до 199 людей для кожного кандидата в ОВК і до 30 тисяч у ДВК.

Зокрема на 163 окрузі з центром у Тернополі серед семи членів ОВК, які подав Петро Порошенко, п’ятеро представляли інших кандидатів у першому турі: Андрій Віцентий – Юлію Литвиненко, Анастасія Дубецька – Романа Насірова, Галина Жирук – Сергія Капліна, Марія Пшоняк – Володимира Мороза,  Андрій Романський – Василя Журавльова.

На 164 окрузі теж 5 з 7 членів ОВК від Порошенка працювали на інших кандидатів: Марія Заставна, яка зараз є секретарем комісії, у першому турі представляла Володимиира Петрова, Лілія Баранова – Журавльова, Людмила Борис – Насірова, Ірина Козловська – Богомолець, Ярослава Табака – Литвиненко.

В ОВК на 165 окрузі шестеро членів комісії з досвідом першого туру. Головою комісії від Порошенка є Ольга Лучка, яка до того працювала на Юлію Литвиненко, членами комісії є Андрій Бартош, Наталія Зятківська, Ольга Лисак, які відповідно представляли Петрова, Кривенка, Богомолець. Членами ОВК від Зеленського є Наталія Іваськів та Олександра Коваль, які працювали на Безсмертного та Вілкула.

На 166 окрузі дев’ятеро членів комісії у першому турі були представниками інших кандидатів. Венерія Решетинська, голова комісії від Зеленського, раніше представляла Юлію Тимошенко, члени комісії від команди ЗЕ – Боднар, Бронський, Павлишина, Шубалий працювали на Вілкула, Ляшка, Габера і Новака.

Від Порошенка в ОВК секретар – Любов Гудима, яка представляла у першому турі Юлію Литвиненко, також в комісії Джугла, Кулик, Ломакіна, які працювали на Петрова, Богомолець, Журавльова.

На 167 окрузі голова комісії Світлана Савків раніше представляла Тимошенко, зараз Зеленського. Член комісії від Зе Віктор Гурин працював на Гриценка. Від Порошенка секретар ОВК Войнаровська, члени комісії: Варода, Керничний і Осьмак, які

У першому турі були висуванцями від Журавльова, Петрова, Литвиненко та Насірова.

Автор: Юлія Ковальчук, представниця ГО «Центр UA» у Тернопільській області

Перейти до панелі інструментів