29.03.2024
Новини

Чиновник постане перед судом через шахрайство

Отримав чималу винагороду, використовуючи службове становище, один з керівників обласного державного підприємства. Окрім того чиновник шахраював з метою власного збагачення. За свої протиправні дії він невдовзі постане перед судом.

Наприкінці 2018 року до керівника обласної філії «Укрінтеравтосервіс» звернувся місцевий підприємець.  Чоловік хотів взяти участь у конкурсі на право здійснювати перевезення пасажирів автобусним маршрутом, однак не мав необхідних сертифікатів відповідності на транспортні засоби.

У чиновника виник злочинний умисел задля збагачення, бо ж не маючи відповідних повноважень за винагороду пообіцяв посприяти у виготовлені необхідної документації та допомогти успішно пройти конкурс.

За виграшне місце у конкурсі перевізників хабарник запросив 1500 доларів, а згодом ще 10 тисяч гривень  –  за виготовлення відповідних сертифікатів. А щоб приховати факт незаконного збагачення, вирішив залучити до своєї злочинної діяльності одного з працівників  філії. Службовець мав забрати гроші у перевізника та передати керівнику, не здогадуючись, що сам став учасником вимагання.

Підприємець звернувся за допомогою до правоохоронців. Вимагача поліцейські затримали після отримання неправомірної вигоди.

«Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочинів передбачених частиною 2 статті 368  Кримінального  кодексу України(отримання неправомірної вигоди) та частини 2 статті 15  статті 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном, шляхом обману). Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.», – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Досудове  розслідування завершене. Обвинувальний акт слідчі скерували на розгляд судових інстанцій.

Перейти до панелі інструментів