27.07.2024
Новини Промо

Активний відпочинок у Карпатах — незабутній екстрим!

Більшу частину життя сучасні люди проводять у сидячому положенні — в офісі біля комп’ютера, в транспорті, в кінотеатрі або кафе, вдома на кріслі чи на дивані. Літній відпочинок дозволяє поплавати в морі, але навіть після цього ми знову лежимо — на пісочку або на шезлонгу. Кожному з нас варто підбадьоритись і додати в життя руху! Чудовий спосіб зробити це — вирушити в Карпати задля катання на лижах, походів у гори, рафтингу та інших активних занять.

Сплави гірськими річками

Рафтинг або сплав гірською річкою дозволяє випробувати власні сили, відсторонитись від цивілізації та поринути в атмосферу дикої природи. Найпопулярніші карпатські маршрути проходять річками Прут, Черемош, Тиса та Дністер. Період, коли йде багато опадів і річки стають повноводними, припадає на останній місяць весни та першу частину літа. Для сплавів використовують рафти, байдарки або катамарани, обираючи маршрути різного рівня складності. Докладніше дізнатися про організацію сплавів у Буковелі можна на сайті готельного комплексу Підгір’я за посиланням https://hotel-podgore.com.ua/raftyng-v-bukoveli

Озеро Молодості в Буковелі

Серце Карпат Буковель асоціюється із катанням на лижах, проте влітку тут можна відпочивати не менш цікаво. Наприклад, у Буковелі створено штучне озеро Молодості, яке простягається на 750 метрів у довжину, а в глибину сягає дев’яти метрів. Тут є пляжі, водні лижі, катамарани, гідроцикли — все необхідне для відпочивальників. Вода в озері чиста й прозора, чудово освіжає та бадьорить, додає сил і зміцнює здоров’я. 

Похід по Чорногірському хребту

Чорногірських масив включає найвищі карпатські гори — Петрос, Говерлу та містичну Чорногору. Влітку настає ідеальний час для походів: можна насолодитися дивовижними панорамами, відвідати гірські озера, підкорити вершину Говерли. Досвідчені мандрівники або новачки можуть підібрати маршрут потрібного рівня складності, але в будь-якому разі треба належно підготуватися: взяти з собою теплі речі, запаси води та їжі, ліки, намет та інші необхідні речі.

Поїздки на квадроциклах

Піші походи в Карпатах користуються неабиякою популярністю, але не у всіх відпочивальників вистачає на них терпіння та відповідної фізичної підготовки. Альтернативою може стати тур у гори на квадроциклах: за один чи два дні можна побачити багато цікавих місцин та отримати незабутні емоції, долаючи гірські перевали, круті підйоми та спуски. Перед поїздкою проводиться докладний інструктаж щодо керування транспортом та правил безпеки.

Тури на джипах

Ще одна захоплива альтернатива — поїздка по гірському краю на джипі. Якщо експедиція пішим ходом до певної природної пам’ятки займає день або кілька днів, то джипінг-тур скорочує її до кількох годин. Це доволі важливо для туризму із насиченою програмою, коли треба багато встигнути за короткий проміжок часу. На позашляховику ви з легкістю подолаєте бездоріжжя, круті підйоми та спуски, гірські перевали та інші перешкоди. Можна скористатися популярним маршрутом через легендарну гору Піп-Іван Мармароський повз бурхливі гірські річки, скелясті вершини, мальовничі долини тощо. Проїжджаючи від Драгобрату через гору Стіг, можна побачити прямокутне озеро Герешаска та каскадний водоспад висотою сім метрів.

Перейти до панелі інструментів