29.03.2024
Новини Політика

НАБУ розпочало досудове слідство довкола багатства нардепа Романа Заставного

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації колишнім мером Тернополя, депутатом Верховної Ради Романом Заставним (Народний Фронт).

Про це Українським Новинам повідомило джерело в правоохоронних органах.

Справа була відкрита 25 березня.

За повідомленням УН, зареєстровано кримінальне провадження за заявою депутата місцевого рівня. Вочевидь, йде мова про Тараса Білана.

Тарас Білан – нині депутат Тернопільської міської ради, член фракції БПП-«Солідарність».

У період, коли Роман Заставний перебував на посаді міського голови (2006-2010), Тарас Білан працював секретарем міськради.

На своїй сторінці в соцмережі депутат міськради виклав відповідь від НАБУ на звернення ГО «Тернопільські підсумки», яку він очолює.

У відповіді НАБУ вказано, що ними розпочато досудове слідство в кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, вчиненого народним депутатом Романом Заставним. Йому інкримінують внесення завідомо недостовірних відомостей у щорічній декларації за 2017 рік. Тобто, статтю 366-1 Кримінального кодексу – декларування недостовірної інформації.

Зі сторінки у Фейсбуці Тараса Білана

Як повідомляють Українські Новини, в рамках розслідування перевіряються обставини недекларування Заставним майна майже на 2 млн гривень за 2017 рік.

Додамо, у вересні минулого року з ініціативи начальника Управління обліку та контролю за використанням комунального майна ТМР Володимира Мединського розпочато процедуру продажу комунального майна в центрі Тернополя, відомого як приміщення теперішнього ресторану «Файне місто». Проектом рішення сесії міськради, авторства В. Мединського, передбачалося, що приміщення, площею 1205,2 кв. м. викупить орендар ТОВ «Україна» Ресторан».

Це товариство належить родині Романа Заставного.

14 листопада 2018 на позачерговій сесії міськради депутати проголосували за те, щоб дозволити підготовку продажу об’єкту, але за ціною не менше, ніж 30 мільйонів гривень.

23 січня цього року на сайті Тернопільської міської ради опубліковане повідомлення, що майно єдиного майнового комплексув м. Тернополі по бульв. Тараса Шевченка, 23 приватизовано ТОВ “Україна” Ресторан за ціною продажу 30010800 грн. з ПДВ.

Ці кошти передбачалися на придбання 20 вживаних автобусів з Чехії. Наразі такої кількості чеських автобусів в Тернополі нема.

Перейти до панелі інструментів