25.04.2024
Новини

“Цей “совок” має змінитися!”: “Їжу Файного міста” вперше за історію проєкту не пустили у заклад громадського харчування

Вперше за всю історію проєкту найпопулярнішу гастрономічно-дегустаційну програму західної України “Їжа Файного міста” не пустили у заклад громадського харчування. Хлопців завжди раді бачити будь-де. Адже мета проєкту – показати глядачам найкраще, найцікавіше, найсмачніше та підтримати місцевий бізнес. До того ж, у правилах – не хейтити заклади, а навпаки підкреслити переваги. Тож відмова одного із них неабияк здивувала не лише ведучих та авторів проєкту, а й його шанувальників.

Читайте також: Щиро, креативно і позитивно: історія успіху “Їжі Файного міста”. Ексклюзив

Озерна – це місце, де сконцентровано дуже багато закладів громадського харчування. На пів гектара – п`ять закладів. Тут є хлопська їжа та вишукані страви. Єдиний заклад, у який не пустили знімальну групу “Їжі Файного міста”, це “Зупинка”. Це найпопулярніший заклад в Озерній, як вважають місцеві і не лише.

  • Ми домовлялися навіть зі “Старою піцерією” у Тернополі, звідки усіх виганяють. Туди не пускали ні Тищенка, ні Педана, а нас пустили, – розповів “Терміново” ведучий Юрій Шкільняк. – Ми хотіли зняти у “Зупинці” за рекомендацією наших підписників. Адже люди дивувалися, чому досі немає сюжету із одного з найвідоміших закладів. Тривалий час вели перемовини з адміністрацією закладу. Нас водили за ніс, в результаті сказали, що власники перебувають за кордоном і дозволу на зйомку не дають. Як згодом з`ясувалося, власники в Україні, а відмова від зйомки, схоже, ініціатива директорки закладу.

Проте знімальна група не розгубилася через відмову. Страви придбані у “Зупинці”, вирішили дегустувати просто на вулиці.

  • Раніше тут справді було смачно, були великі порції і невисокі ціни. Потім порції почали зменшуватися, а ціни збільшуватися. Ми взяли по пів порції, вони немаленькі. Якщо суто по смаку страв обирати між “Зупинкою” та “Колоском”, то я за останній, – ділиться враженнями Андрій Турко. – Єдине, що досить смачне досі у “Зупинці” – це пампухи. Так, нас не пустили в заклад. Але ми не можемо казати, що туди неварто заїжджати. На свою ціну страви цілком нормальні. А от пофігістичне ставлення до преси це погано. Україна має змінюватися. Давайте міняти цей совок. Треба пускати пресу. Країна має змінюватися, а бізнес розвиватися, – підсумовує ведучий.

Залишається сподіватися, що цей прецедент просто непорозуміння. Адже “Їжа Файного міста” відома своїм доброзичливим ставленням до бізнесу Тернопільщини і популярність багатьох закладів неабияк зростає після відвідин знімальної групи.

Перейти до панелі інструментів