19.04.2024
Новини

Мав подвійне громадянство: на Тернопільщині виявили прихильника московії

На Тернопільщині виявили чоловіка, який мав подвійне громадянство (Швеції та росії) і був прихильником злочинних дій московської влади. Його затримали під час виконання повноважень щодо запобігання і протидії нелегальній (незаконній) міграції, інших порушень міграційного законодавства працівники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України спільно із посадовими особами УДМС у Тернопільській області, повідомляє пресслужба управління.

Уродженець Свердловська проживав в Україні нелегально. Напередодні повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України брав участь в зустрічі англомовного клубу у місті Київ, де під час свого виступу позиціонував себе, як прихильник “руського міру”, схвалював дії військово-політичного керівництва рф по відношенню до України та схиляв співрозмовників до того, що у всіх проблемах України винен колективний “Захід” та Сполучені Штати Америки.

Тому 28 квітня іноземця супроводили до пункту пропуску “Шегині” і повернули в країну походження. Також йому заборонили в’їзд на територію України строком на 8 років.

Перейти до панелі інструментів