16.04.2024
Новини

Готується за 5 хв і вартує 50 грн: блискавичний пляцок-суфле від Лесі Кравецької

Леся Кравецька – відома українська гастроблогерка та кулінарна експертка. Вона веде блог про кулінарію, ділиться рецептами на своїй сторінці в Instagram та YouTube каналі. Леся також працює над книгою з рецептами та проводить майстер-класи з приготування страв. Її рецепти відомі своєю простотою та смаковими якостями, і дуже популярні серед кулінарів та любителів готувати вдома.

Сьогодні вона потішила нас блискавичним бюджетним пляцком-суфле “Хмаринка”, на приготування якого треба 5 хвилин і не більше ніж 50 гривень.

“А це зараз дуже важливо, коли і коштів в обмаль, і купа роботи на городі чи дачі. Але пляцок точно здивує і вас, і ваших рідних”, – каже Леся.

Інгредієнти:

  • 200 г печива “До кави”;
  • 7 г швидкорозчинного желатину;
  • 200 мл води;
  • 2 пачки желе з полуничним смаком;
  • 20 г зеленої кокосової стружки чи крихт вафельних коржів.

Приготування:

Візьміть форму розміром приблизно 18 на 18 см, застеліть її якісним пергаментом. Візьміть 18 штук печива “До кави” і викладіть три ряди по три печива у форму. Візьміть 2 упаковки полуничного желе, і залийте їх 200 мл холодної кип’яченої води, перемішайте. Досипте 7 г желатину, перемішайте і залиште на 7-10 хв. Нагрійте суміш у мікрохвильовці декілька разів короткими імпульсами по декілька секунд. Не забувайте перемішувати. Прослідкуйте, щоб желатин повністю розчинився. Остудіть суміш до кімнатної температури і збивайте міксером. У процесі збивання ви побачите, що маса стане пухкою і густішою. Збивати треба приблизно 5 хвилин.

Викладіть масу на печиво і розрівняйте. Залишіть 1-2 ложки суміші для прикрашання верху пляцка. Зверху на суфле викладіть ще 9 штук печива, злегка притисніть. Змастіть печиво тонким шаром желатинової суміші, зверху посипте зеленою кокосовою стружкою. Поставте в холодильник на 40-50 хвилин. Перед подачею гострим ножем розріжте пляцок на шматки. Смачного.

 

 

Перейти до панелі інструментів