26.04.2024
Новини Промо

Як вибрати ладанку для ланцюжка: 7 образів Святих і їхнє значення

Ладанка — це зменшена версія ікони зі срібла або золота, яку ви можете носити біля серця, отримуючи Божу поміч і підтримку, коли вам це необхідно. Ми не завжди можемо молитися лику Святого у церкві, зате можемо носити ладанку 24/7 окремо чи в тандемі з хрестиком на одному ланцюжку. І якщо до символіки хрестика питань не виникає, то з натільними іконами все трішки складніше. Тільки зображень Божої Матері нараховується близько 860 і в кожного з них є своє особливе значення. Тож Столична Ювелірна Фабрика™ вирішила полегшити вам вибір ювелірної прикраси та розповісти, як обрати підхожі ладанки для жінок і чоловіків.

Які є види натільних ікон і яку вибрати саме вам

1. Образ Ісуса Христа

Бог завжди слухає нас під час молитви, допомагаючи приймати правильні рішення у важких ситуаціях, уникати біди та спокуси згрішити. Спілкування з Богом зцілює, приносить у життя мир і розставляє все по своїх місцях. Купити ладанку з образом Ісуса Христа — найпростіший спосіб тримати святий лик біля серця як захист від негараздів і джерело натхнення та енергії, впевнено йти до поставлених цілей, минаючи всі перешкоди.

2. Миколай Чудотворець 

Святий Миколай прославився тим, що продав все своє майно та роздав гроші бідним. Вихований благочестивим християнином, він все своє життя присвятив служінню хворим і стражденним. Миколай Чудотворець зробив багато добрих справ таємно, нічого не чекаючи натомість. Через століття після його смерті він був визнаний святим. Сьогодні він шанується як чудотворець і покровитель всіх, хто потребує захисту та допомоги у важкі хвилини життя. Золота чи срібна ладанка з образом Миколая Чудотворця — цінне придбання для себе та рідних людей, адже вона оберігає свого власника від негараздів, допомагає долати труднощі та приносить удачу у всіх починаннях.

3. Пантелеймон Цілитель

Пантелеймон Нікомедійський навчався мистецтву лікування у лікаря Єфросина. Коли імператор Максиміан дізнався про талант хлопця, то запросив його служити при дворі. На той час там знаходилися ув’язнені християни, яких Пантелеймон таємно лікував. Коли інші лікарі донесли на хлопця імператору, той його стратив, як прихильника християнства, який не бажає поклонятися ідолам. Відтоді до Пантелеймона Цілителя звертаються з молитвою про зцілення душі та тіла.

4. Божа Мати Семистрільна 

Це один із тих рідких випадків, коли Мати Божа зображена без свого сина Ісуса Христа. Сім мечів, що пронизують її тіло, уособлюють все горе, яке вона пережила, спостерігаючи за знущаннями над своєю дитиною. Натільна ікона «Божа Мати Семистрільна» захищає від злих намірів і думок, включаючи бажання помститися іншій людині за якісь неприємні речі, оберігає від заздрощів, шахрайства, злодіїв. Святий лик приносить душевний спокій і допомагає жити в мирі з усіма оточуючими. Також ладанка із зображенням Божої Матері Семистрільної захищає воїнів від ворожих стріл.

5. Богородиця

Пресвята Богородиця — це мати Ісуса Христа, яка чує всі наші молитви та просить за нас у Бога. Її свято, що зветься «Покрова», ми відзначаємо 14 жовтня. У цього образу просять щастя, одруження, народження дітей, їх здоров‘я і благополуччя, а також зцілення від хвороби, мир і душевний спокій. Дівчата вірили, що Пресвята Богородиця допомагає вдало вийти заміж. У народі є повір‘я: дівчина, яка перша поставить у церкві свічку на Покрову, відразу візьме шлюб з гарним парубком. А ще наші бабусі казали: Покров землю покриває і на щасливий шлюб благословляє.

6. Божа Матір

Золоті та срібні ладанки на шию «Божа Матір» захищають від ворогів, як зовнішніх — у вигляді оточуючих людей, так і внутрішніх, що руйнують нас зсередини — жадібності, злості, шкідливих звичок і інших гріхів.

7. Архангел Михаїл

Архангела Михаїла називають небесним охоронцем України і відзначають його день 21 листопада. Слово «Архангел» означає ангел вищого класу, що протистоїть злу та захищає добро. Він покірно служить Ісусу Христу і оберігає його від Сатани. Тож ладанка з Архангелом Михаїлом стане влучним подарунком людині з військовою професією.

Яку купити ладанку чоловіку

Чоловічі натільні ікони відрізняються від жіночих не тільки розмірами та дизайном, але й зображенням святих. Вибір лика залежить від професії та виду захисту, який чоловік бажає отримати від святого:

  • Ладанка з Ісусом Христом — символ християнства, який можуть носити абсолютно всі представники сильної статі, незалежно від віку та роду занять.
  • Ладанка з Миколою Чудотворцем пасує чоловікам, що працюють в торгівлі та банківській сфері. Це покровитель моряків, воїнів і мандрівників.
  • Ладанка з Пантелеймоном Цілителем стане чудовим подарунком всім працівникам медичної сфери, а також чоловікам, які часто хворіють.
  • Ладанка з Георгієм Побідоносцем захищає від стихійних лих, пожеж і руйнувань, а тому є відмінним презентом представникам небезпечних професій — рятувальникам і пожежникам.

Які натільні ікони значки пасують жінкам

Ювелірні вироби зі срібла та золота для представниць прекрасної статі відрізняються витонченим дизайном і ошатним декором. Ви можете вибрати прикрасу у формі серця, з розсипом коштовного каміння та ажурними візерунками. Жінкам пасують:

  • Образ Матері Божої, яка оберігає від зла та дарує душевну гармонію
  • Образ Богородиці, якщо ви мрієте вдало вийти заміж, стати щасливою мамою та жити всією сім‘єю в достатку
  • Образ Божої Матері Семистрільної, щоб знайти мир і спокій у житті
  • Іменні ладанки з зображенням святої, на честь якої назвали жінку
  • Образ Ангела Хранителя, який захищає від невдач, біди, хвороби і негараздів.

Де придбати ладанки зі срібла і золота в Україні за низькою ціною

Якщо ви бажаєте поповнити власну ювелірну колекцію релігійною прикрасою чи вибрати цінний подарунок рідній людині, запрошуємо вас до інтернет-магазину Столичної Ювелірної Фабрики™, де на вас чекають срібні та золоті ладанки за зниженою ціною та безстроковою гарантією від виробника.

Перейти до панелі інструментів