25.04.2024
Новини

Тернополянка у суді виграла справу проти “Тернопільводоканалу”

Тернопільський апеляційний суд виніс Постанову у справі про захист прав споживачів щодо тернополянки, у квартиру якої в новобудові КП “Тернопільводоканал” відмовився надавати послуги з водовідведення та водопостачання. Про це свідчать дані з ЄДРСР.

У травні 2022 року ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до Комунального підприємства Тернопільводоканал про ухвалення рішення з захисту порушених прав споживача послуг з водопостачання шляхом зобов’язання КП “Тернопільводоканал” надати послуги. Управитель багатоквартирного будинку подав заяву у комунальне підприємство про підключення багатоквартирного житлового будинку та церкви до мереж централізованого водопостачання та водовідведення. Працівниками КП Тернопільводоканал було проведено опломбування загальнобудинкового лічильника та запірних кранів внутрішньобудинкових водопровідних мереж та проведено оплату за опломбування. Однак, протягом місяця будинок не підключений до мереж централізованого водопостачання та водовідведення.

З моменту звернення пройшло вже 35 днів і багатоквартирний житловий будинок у період воєнного стану перебуває без водопостачання та без наявності води для пожежогасіння. У будинку також перебувають внутрішньо переміщені особи, які втратили житло і у новому місці тимчасового проживання позбавлені елементарних побутових зручностей з вини природного монополіста.

“Відтак, позивач вважає, що відповідач безпідставно і незаконно ухиляється від надання послуг передбачених індивідуальним договором про надання комунальних послуг водопостачання та водовідведення зі споживачем на основі типового договору, затвердженого постановою КМУ №690 від 05.07.2019 та взяття на абонентський облік лічильника, незважаючи на подану заяву про приєднання до публічного договору, розміщеного не веб-сайті виконавця послуг. За вказаних обставин просила позов задовольнити”, – йдеться у тексті Постанови.

У результаті суд зобов’язав Комунальне підприємство Тернопільводоканал надавати послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у цьому будинку.

Перейти до панелі інструментів