26.04.2024
Новини Промо

Чому під час подорожей за кордон важливе туристичне страхування

Будь-яка подорож завжди пов’язана з певною невизначеністю. Особливо це стосується тривалого перебування за кордоном наших співвітчизників, які виїхали в евакуацію. Цілком імовірно, що можуть спіткати різні хвороби. І тоді постає питання стосовно якісного й безкоштовного медичного обслуговування. Саме це гарантує поліс туристичного страхування, який призначений для покриття великих фінансових витрат, пов’язаних із наданням лікарської допомоги.

Що впливає на вартість туристичної страховки

Різні страхові компанії пропонують різноманітні варіанти страхового покриття, відповідно, страховка для візи коштуватиме по-різному. Як правило, ціна буде змінюватися залежно від:

  • тривалості подорожі. Чим довша поїздка, тим дорожче доведеться заплатити за поліс;
  • вартості місцевого медичного обслуговування. Високі витрати на охорону здоров’я в країні перебування можуть підвищити ціну туристичної страховки;
  • суми покриття та переліку страхових послуг. Чим більше ризиків покриває поліс, тим дорожче він коштуватиме;
  • віку (іноді). Деякі компанії дещо підвищують вартість страховки для більш старших туристів.

Також у тому разі, якщо людина планує під час подорожі займатися активними видами спорту, їй варто обирати варіант розширеної страховки.

Як працює туристичне страхування

Туристичний страховий поліс насамперед забезпечує медичне страхування, поки людина перебуває за кордоном. Отже, певною мірою такий договір працює як традиційна медична страховка. Єдине, що вона не покриває, — плановий медогляд. Усі інші види необхідної допомоги будуть забезпечені. Так, застрахована особа може сподіватися на отримання:

  • амбулаторної допомоги;
  • екстреної госпіталізації;
  • лікування в стаціонарі;
  • оплату медикаментів у межах страхової суми.

Перш ніж купувати поліс, приділіть трохи часу, щоб ознайомитися з різними типами страхових продуктів, їхньою ціною, а також врахуйте, що він покриває, які є винятки. Крім того, під час подорожей у наші невизначені часи варто переконатися, що обраний поліс охоплює надзвичайні ситуації, пов’язані з коронавірусом. І пам’ятайте: чим більше страхових випадків включено до поліса, тим дорожче він коштуватиме.

Вирішивши придбати поліс, людині потрібно не помилитися з вибором страхової компанії. Таких організацій зараз дуже багато працює в Україні, але не всі з них турбуються про своїх клієнтів. Гарним прикладом надійної страхової є СК «Арсенал Страхування», яка вже понад 15 років працює для спокою своїх клієнтів. Протягом останніх двох років вона входить у топ-5 страхових компаній України.

Перейти до панелі інструментів