29.03.2024
Новини

Кинув у поліцейське авто 2 тис грн: на Чортківщині п`яний водій намагався відкупитися від патрульних

На Чортківщині п`яний водій намагався відкупитися від патрульних. Чоловік їздив селом, де мешкає, порушуючи правила дорожнього руху. А, коли його зупинили правоохоронці і з`ясувалося, що він не тверезий, кинув в авто 2 тис грн. Тепер доведеться відповідати ще й за спробу дати хабара, – повідомляють у пресслужбі поліції. 

На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора групи реагування патрульної поліції відділення поліції №2 міста Бучача про те, що водій автомобіля ВАЗ надав неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

На місці події слідчо-оперативна група задокументувала корупційне діяння 49-річного жителя села Пилява Чортківського району. З’ясувалося, чоловіка зупинили в селі, де він мешкає, за порушення правил дорожнього руху. У ході спілкування поліцейські помітили, що він нетверезий. Тестування на стан алкогольного сп’яніння водій відмовився проходити, натомість кинув до службового автомобіля поліцейських дві тисячі гривень.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Відповідальність за статтею 130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП зловмисник теж нестиме.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів