19.03.2024
Новини

Боролися довгих 5 років: Тернопільську школу мистецтв відстояли у Верховному суді

Тернопільська обласна експериментальна школа мистецтв імені Ігоря Ґерети тепер знову має право на існування. Верховний Суд України постановив, що Тернопільська обласна рада не мала підстав і права знищувати цей навчальний заклад, повідомляє вчителька школи Ірина Ленько.

“П’ять років судів… Численні позови, відзиви, заяви, звернення, поясненя, докази, судові засідання, ухвали та рішення. Зради, підступи. Несправедливі суди Тернопільський і Львівський. Але й віра… Віра в себе, в людей, в перемогу, в Господа, в кохану Україну. І верховенство права таки восторжествувало! Високий Суд постановив, що Тернопільська обласна рада не мала ані підстав, ані права знищити унікальний заклад”, – йдеться у повідомленні.

Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Тернопільська обласна рада прийняла рішення про реорганізацію Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Ґерети шляхом злиття з Тернопільською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 21 28 березня 2018 року. Вчителі та батьки учнів школи виходили на протести, але вони не дали результату. Тоді вони пішли до суду.

Перейти до панелі інструментів