27.04.2024
Новини

На Тернопільщині на чверть завищують ціни на товари першої необхідності – Держпродспоживслужба

На Тернопільщині перевірили дотримання цінової надбавки на товари першої необхідності. З`ясувалося, що подекуди надбавки підвищені на чвреть вартості, – повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

На території Байковецької сільської ради завідувач сектору контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області Лариса Голда спільно з представниками Байковецької сільської ради та відділу превенції патрульної поліції Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області провели цінові спостереження. Обстеження провели в межах роботи комісії з питань забезпечення контролю за встановлення на період воєнного стану суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари першої необхідності, продукти харчування та неухильного дотримання законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін  роздрібних цін у закладах торгівлі громади с. Романівка, с. Романове село та с. Ангелівка.

Цінові дослідження проведено на 7 об’єктах роздрібної торгівлі фізичних осіб-підприємців, з них усі суб’єкти господарювання надали документи, що дозволяють встановити закупівельні ціни та розрахувати застосований рівень торгової надбавки. У всіх 7 закладах торгівлі встановлено завищення рівня торгової надбавки, який склав 20-25 відсотків при граничному 10 відсотків на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Комісією проведено роз’яснювальну роботу та попереджено про необхідність неухильного дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та відповідальності за порушення відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення».

Перейти до панелі інструментів