28.03.2024
Новини

8 земельних ділянок на Тернопільщині конфіскують у громадян рф на користь держави

Раніше “Терміново” повідомляло, що на Тернопільщині громадяни рф досі володіли землею. Тепер 8 ділянок конфіскують на користь держави, – повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

За позовами Бережанської окружної прокуратури Зборівський районний суд виніс рішення про конфіскацію та передачу у державну власність 8 земельних ділянок загальною площею понад 6,5 га, що належать громадянам РФ.

Прокурори встановили, що 3 громадян країни-агресора не відчужили успадковані земельні ділянки у Зборівській і Озернянській ОТГ та отримують з них дохід, передавши землю в оренду сільськогосподарському підприємству.

Невиконання іноземцями вимог Земельного кодексу України є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації за рішенням суду.
Враховуючи, що корисні властивості української землі використовуються не для потреб громадян України й це суперечить інтересам соціальної, економічної, національної безпеки та призводить до збагачення громадян держави-агресора, прокуратура звернулась із позовами до суду, які задоволені.

Перейти до панелі інструментів