19.03.2024
Новини

Загинули 20-річна дівчина та 71-річна жінка: як покарали винуватця п`яної аварії біля Кременця

У червні минулого року Кременець сколихнула звістка про жахливу ДТП, яку скоїв молодий чоловік, перебувачи п`яним за кермом. Внаслідок аварії на місці від травм загинула 71-річна пішоходка. Майже через два тижні в реанімації померла 20-річна дівчина, яка перебувала у салоні авто і вилетіла з нього під час зіткнення з відбійником. Днями Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок винуватцю.

Того вечора компанія молоді, 4 людей, поверталася з відпочинку. Як згодом розповідала мама загиблої дівчинки, найп`янішим серед них був водій.

Як з`ясувало слідство, водій був не лише п`яним за кермом, а й грубо порушував правила дорожнього руху, а швидкість авто на момент ДТП перевищувала 100 км/год.

“Рухаючись в межах населеного пункту с. Великі Млинівці Кременецького району Тернопільської області та наближаючись до перехрестя з автодорогою М-19 сполученням «Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече», яка є головною на цьому перехресті, із швидкістю більше ніж 100 км/год., яка значно перевищувала дозволену та безпечну на даній ділянці автодороги. В межах населеного пункту – с. Великі Млинівці Кременецького району Тернопільської області, водій ОСОБА_4 під дією вжитих алкогольних напоїв не був достатньо уважний, належно не стежив за дорожньою обстановкою, умовами та відповідно не реагував на їх зміну, не обрав безпечної та дозволеної на даній ділянці автодороги швидкості руху”, – йдеться у вироку суду.

Також зазначається, що дозволена швидкість на згаданій ділянці автодороги не більше 50 км/год.

Відтак, врахувавши усі обставини та те, що кермувальник цілком визнав провину, суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 (десять) років. Також він сплатить компенсацію 418 тис грн родині загиблої 71-річної жінки.

Перейти до панелі інструментів