19.03.2024
Новини

У Тернополі затримали наркоторговця, якого суд двічі відпускав під заставу. Відео

У Тернополі уже втретє затримали наркоторговця, якого до цього суд двічі відпускав під заставу. У 2018 році він розповсюджував заборонені речовини у складі організованої злочинної групи, а у 2022 організував в обласному центрі власний “наркобізнес”. Та після перших двох затримань суд відпускав тернополянина під заставу у розмірі 200 та 300 тисяч гривень, – розповідають у пресслужбі поліції. Тепер йому світить до 10 років в`язниці з конфіскацією майна.

40-річний продавець амфетаміну зі стажем після того, як вніс чергову суму у травні 2022 року, продовжив займатися протиправним. Проте цього разу, – каже Михайло Димида – начальник УБН в Тернопільській області, він намагався працювати таємно, аби не потрапити в поле зору оперативників.

Під час розслідування з`ясувалося, що підозрюваний взяв до себе помічниками товариша та 17-річну дівчину. Основне завдання спільників – забирати наркотики з поштових відділень й передавати йому. Розраховувався з ними амфетаміном.

Підозрюваний з перших днів їхньої співпраці “присадив” дівчину на важкі наркотики й вона тепер проходить реабілітацію в одному з медичних центрів області.

Клієнтами наркоторговця були жителі Тернопільщини. Він продавав товар лише перевіреним особам і тільки “з рук в руки”. З цією метою підозрюваний винайняв гаражне приміщення в якому реалізовував товар та дозволяв покупцям вживати там амфетамін.

21 березня у помешканні та гаражі підозрюваного оперативники провели обшуки під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури. До роботи залучалися працівники кінологічної служби. У чоловіка виявили та вилучили розфасованого товару на понад 25 тисяч гривень.

 

Його затримали відповідно до статті 208 КПК. Чоловікові оголосили підозру згідно з частиною 2 статті 307 ККУ. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють шляхи надходження наркотиків на територію Тернополя, а також перевіряють клієнтів “бізнесмена”. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів