19.03.2024
Новини Промо

Сезон пікніків: обираємо посуд для відпочинку на природі

Нарешті погода тішить нас першими теплими сонячними днями. Ще трохи і можна вирушати на пікнік в улюблені місця. Аби дозвілля було максимально комфортним, необхідно подумати про речі для походу, зокрема й про туристичний посуд, величезний вибір якого можна знайти на https://alp.com.ua/posuda-turisticheskaya/.

Вам знайома ситуація, коли на відпочинку хочеш посмакувати соковитим шашликом, а пластиковий набір посуду, який ви щойно купили у найближчому супермаркеті, ламається за дві секунди? А, коли від легенького вітерця паперові тарілки та стакани зносить вітром геть? Уже не кажучи про каструлі, які ви взяли з дому для приготування ухи, і які для цього зовсім не годяться.

Тож складаємо список того, що буде найнеобхіднішим для одноденного походу.

Багаторазова пляшка доя води

Навіть для легкої прогулянки на велосипедів вам знадобиться хоча б невеликий запас води. Уже не кажучи про похід чи поїздку на цілий день. Багаторазову пляшку для води варто придбати з кількох причин:

  • збереження довкілля. Виробництво однієї пляшки потребує менше ресурсів, аніж постійне виробництво бутильованої води;
  • вартість багаторазової туристичної фляги відносно менша у довгостроковій перспективі;
  • використання фляги це не лише зручно, а й стильно.

Обираючи свою ідеальну спортивну пляшку або флягу для походу, звертайте увагу на матеріал виготовлення, розмір, конструкцію шийки, форму.

Термокружка

Натомість, якщо ви полюбляєте прогулянки навіть у прохолодну погоду, не зайвою у колекції туристичного посуду буде термокружка. Перш за все варто звернути увагу на матеріал. Кружки для подорожей бувають пластикові та сталеві. Другі мають чимало переваг:

  • міцність;
  • збереження температури;
  • відсутність запахів та плям.

Нержавіюча сталь міцніша за пластик, її складно розбити або випадково погнути. У сталевому кухлі напій довше зберігатиме свою температуру (гарячу або холодну), адже пластикові чашки швидше втрачають тепло. На відміну від кухлів з нержавіючої сталі, пластик може поглинати запах та плями від рідини. Намагайтеся вибирати максимально стійку кружку, у якої діаметр основи приблизно дорівнює діаметру верху. Крім того, у якісних кухлів на дні може бути протиковзна накладка. Найнадійніша кришка – така, що закручується: якщо ви впустите кухоль, його вміст не розіл`ється. Корпус якісної термочашки не нагрівається. Тож ви можете без остраху брати кухоль з гарячим напоєм голою рукою.

Набір туристичного посуду

Набори туристичного посуду для приготування відрізняють за кількістю предметів, матеріалу з якого він зроблений та, звісно, цінами.

Як правило, туристичний посуд роблять з алюмінію. Адже він легкий, стійкий перед окислення, що важливо при тривалому використанні.

Також при виборі набору варто враховувати:

  • звичайну кількість людей у вашій компанії;
  • страви, які ви зазвичай готуєте на природі і, який саме посуд для цього потрібен.

Столові прибори

Столові прибори – це те, що вам буде необхідно, аби нарешті насолодитися чудовими стравами, що приготовані на відкритому вогнищі, із ніжним димковим запахом. Щоб тарілки та стакани не здувало зі столу, а ножі і вилки не ламалися об овочі-гриль та м`ясо, краще обрати металічні набори. Та, якщо ви полюбляєте пішохідні походи, то все ж краще зупинитися на міцному пластику. Він не ламається, але легший, тож не буде зайвою вагою у рюкзаку.

Звісно, варто покладатися й на власний смак. Але, збираючись у подорож, все ж враховуйте поради фахівців та досвідчених мандрівників. Гарного відпочинку!

Перейти до панелі інструментів