26.04.2024
Новини

У Тернополі медик “швидкої” витягла з того світу молодого чоловіка

Ще одна ситуація за участю працівників “швидкої” завершилася хепі-ендом у Тернополі. Завдяки рішучості та високому професіоналізму молодої фельдшерки вдалося фактично витягти з того світу 32-річного чоловіка, який був у критичному стані, – розповідають у Центрі ЕМД Тернопільщини.

“Сьогодні наша подяка досить неординарна, адже висловлюють її і пацієнт, і його родина, і сімейний лікар Леся Володимирівна Воробець, яка була присутня під час виклику. І навіть персонал лікарні, куди згодом прибула карета швидкої допомоги, вражений рішучістю і компетенцією молодого спеціаліста. Виїзд був здійснений до чоловіка 1990-го року народження, який скаржився на гострий біль у животі.

Прибувши на місце, бригада швидкої допомоги у складі фельдшера Фрищин Катерини та водія Тицького Миколи застала пацієнта у важкому стані. Про це свідчила блідість шкірних покривів, висока пітливість, посилене тремтіння та інші симптоми. Глибокі знання, досвід та інтуїція допомогли медикині оцінити складність ситуації і наполягати на госпіталізації. Завдання виявилося непростим, адже молодик в міру своїх суб’єктивних обставин від неї відмовлявся. Жінка була категорична і використала усі можливі способи переконання, адже не могла залишити людину, життя якої було під загрозою. У результаті тернополянина було госпіталізовано до місцевої комунальної лікарні швидкої допомоги, де швидко провели всі необхідні обстеження.

Гострий некротичний панкреатит, панкреонекроз, метаболічна кардіоміопатія, хронічний гастродуоденіт в стадії загострення. Все це повний діагноз пацієнта і якщо розумітися на термінології, то і критичність його стану із загрозою для життя в найближчому майбутньому, якби доля, чи швидше працівник оперативно-диспетчерської служби не направили до нього такого ангела-охоронця у червоному спецодязі.

Катерина Михайлівна в той день і для тієї сім’ї стала тендітною, але сильною духом і професійною героїнею, а для колективу КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ТОР – гордістю. Але для себе вона просто прожила ще один день з натхненням і так, як підказувало їй серце. А серце у неї надзвичайно велике!”, – підсумовують у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів