28.03.2024
Новини

У Рівному відкрили виставку знаного художника з Кременця

Днями у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація персональноі виставки кременчанина Ігоря Філика «Акварельна весна», – розповідають у музеї. Виставка Ігоря Філика присвячена весні, коханню, життю. 

Ігор Філик закінчив Кременецьку ЗОШ №1, навчався в Львівському коледжі прикладного мистецтва ім. І.Труша, Українській Академії друкарства (Львів). Працював викладачем Рівненської художньої школи та кафедри архітектури Національного університету водного господарства природокористування, головним художником телекомпанії «10-ий канал».

Нині Ігор Філик арт-директор (головний художник) компанії з виробництва казуальних ігор «Заграва Геймс». Як аквареліст, працює переважно в жанрі пейзажу. На виставці представлена 51 робота художника: пейзажі Рівного, Кременця, інших живописних місць України та зарубіжжя. Митець майстерно втілив у своїх картинах неповторну красу природи, історичні місця та пам’ятки рідної землі.

Це перша персональна виставка Ігора Філика в Рівному. Художник розповів, що акварельний живопис – це ще й цікаві незабутні подорожі, знайомства, радість спілкування з природою та архітектурою. На виставці представлені роботи останніх років – це, в основному, роботи пленерного характеру. Є картини із зображенням Кременця, а ще є околиці нашого міста Рівного.

Аквареліста Ігоря Філика тепло вітали, висловлювали щирі побажання його рідні, друзі, поціновувачі мистецтва, учні митця.

Виставка акварелі відомого художника створена працівниками сектору мистецтв РОКМ і буде працювати для рівнян і гостей міста впродовж місяця.

Перейти до панелі інструментів