27.07.2024
Новини Промо

Чи потрібно приймати душ щодня: правила особистої гігієни

Прагнення мати чисту шкіру і приємний аромат – це цілком природно. Але чи насправді варто приймати душ щодня, чи навіть двічі на день, як полюбляє багато людей? І який гель для душу придбати, щоб шкіра залишилася здоровою? Нумо розбиратись.

Як часто потрібно митися

Насправді частота миття – не постійна величина. Кожна людина має митися так часто, як цього потребує. Проте існують певні поради.

Фахівці вважають, що приймати душ треба два рази на тиждень. Підвищити частоту варто влітку, коли тіло сильніше пітніє. А ось взимку, через сухість в приміщеннях, навпаки можна обмежитись одним разом. Цього буде цілком достатньо. Звісно, якщо ви займаєтесь спортом, або просто схильні до потіння, митися потрібно рівно стільки, скільки потребує ваш організм. Адже липка шкіра та неприємний запах не будуть задовольняти ні вас, ні оточення. Тому регулюйте самостійно.

Які засоби гігієни вибирати

Для адекватної гігієни важлива не тільки частота гігієнічних процедур, але і якість засобу. Гель для душа має ефективно очищати шкіру. При цьому не пересушувати її, не спричиняти алергій та подразнень.

У складі якісного гігієнічного засобу можуть бути:

  • поверхнево-активні речовини;
  • рослинні екстракти;
  • гліцерин;
  • сіль;
  • молочна кислота.

А ось силікони та віддушки краще обходити стороною. Так само як і сульфати, що не тільки сушать шкіру, а ще й можуть подразнювати її. Небажані реакції можуть спричиняти штучні барвники та ароматизатори. Отже, прозорий продукт з нейтральним ароматом завжди кращій ніж, наприклад, яскраво-блакитний із ароматом морського бризу.

Не варто вибирати й продукти, що мають сильні антибактеріальні властивості. Вони порушують мікробіом шкіри, і як наслідок знижують опір до різноманітних інфекцій.

Якісні продукти для особистої гігієни в наявності в інтернет-магазині Yves Rocher. Замовляйте з доставкою по Україні або завітайте до фірмових бутиків мережі.
Піклуйтеся про здоров’я своєї шкіри. Слідкуйте за гігієною. І будьте здоровими!

Перейти до панелі інструментів