24.04.2024
Новини

У критичному стані та з набряком легень: у Тернополі врятували життя чоловікові

Лікарі “швидкої” у Тернополі врятували життя чоловікові, який був у критичному стані. До Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в оперативно-диспетчерську службу швидкої допомоги “103” надійшов дзвінок. Телефонувала дружина врятованого пацієнта, аби подякувати медикам, – повідомляють у Центрі.

“Всі дзвінки на “103” сповнені хвилювань, болю, розгубленості та навіть страху. Алей цей був особливий, адже в ньому йшлося про подяку. Вдячність висловлювала дружина пацієнта, за життя якого наполегливо боролася 3 бригада у складі лікаря Мельникович Валентини Юріївни, фельдшера Антків Наталії Павлівни та водія Баяка Мирона Михайловича.

Цей випадок був особливо складним, адже допомоги потребував чоловік у критичному стані і з важким набряком легень. Для того, щоб його стабілізувати, підключити до кисню та доставити до лікарні у відділ кардіології знадобилися кваліфіковані, впевнені та рішучі дії усього медичного складу.

Валентина Юріївна відзначає, що однією із запорук успіху у такій ситуації також є злагодженість дій та спрацьованість виїзної групи. Наразі чоловік перебуває у стаціонарі і його стан стабільний, а дружина сповнена вдячності та поваги до людей, які так гідно та професійно виконують свою щоденну роботу і дають шанс на життя тим, хто вже на якусь мить втратив надію”, – розповідають у Центрі ЕМД.

Перейти до панелі інструментів