25.04.2024
Новини

П’яний за кермом на краденому авто: підволочиські поліцейські упіймали 18-річного порушника

П`яним за кермом та ще й на краденому авто правоохоронці Підволочиська затримали 18-річного мешканця одного з сіл громади. Юнак вкрав чужий автомобіль, аби покататися, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Близько опівночі група реагування патрульної поліції зупинила автомобіль, водій якого порушив правила комендантської години. Спілкуючись із кермувальником, правоохоронці відчули різкий запах алкоголю. Документів на авто у порушника не було. Під час перевірки з’ясувалося, що транспортний засіб марки ВАЗ-21099 належить іншій людині.

Господар автівки – житель сусіднього села. Чоловік залишив автомобіль на подвір’ї у свого знайомого. Увечері до товариша прийшов 18-річний сусід і після розпивання спиртних напоїв “гість” заліз до чужого ВАЗу, завів дротиками авто та поїхав кататися. Саме під час “розваг” його зупинили правоохоронці.

За їзду і стані алкогольного сп’яніння юнак відповідатиме згідно зі статтею 130 адміністративного кодексу України, а за привласнення чужого автомобіля постане перед судом відповідно до статті 289 ККУ. Триває слідство.

Перейти до панелі інструментів