19.03.2024
Новини Промо

Як обрати колір штор для вікон?

Колір штор має поєднуватись з оформленням всього приміщення. При цьому не обов’язково зливатися повністю, він може бути контрастним, але обов’язково в гармонії. При цьому оформлення вікон може бути різним — класичні портьєри та завіси, мінімалістичні ролети або вишукані римські штори. Останній варіант ви легко знайдете за посиланням https://sunset.kiev.ua/uk/rimski-shtori/. Римські штори економлять простір біля вікна, але виглядають дуже елегантно. А ми розповімо, як підібрати правильно колір штор під ваш інтер’єр.

Варіант №1: під колір оздоблення кімнати

Якщо стіни приміщення оформлені у світлих тонах, то можна підібрати штори в тон. Такий прийом збільшує візуально приміщення, він ідеально підходить для маленьких кімнат. Дизайнери радять повісити штори під саму стелю, а довжину зробити в підлогу — так здаватиметься, що і стелі вищі. При цьому не обов’язково підбирати ідеально точне поєднання кольорів. Штори можуть бути на тон темніші або на тон світліші. Для розширення приміщення останній варіант кращий. А якщо кімната велика, можна вибрати штори і на тон темніше за оздоблення.

Варіант №2: контрастні кольори

Будь-які штори — це самостійний елемент оздоблення та декору приміщення. Тому і вони можуть стати найяскравішим акцентом. При цьому краще, щоб основна палітра обробки приміщення була нейтральною. А ось штори можна повісити яскраві, особливо якщо фон кімнати білого кольору. Можна обрати не тільки однотонні штори, але й з яскравими візерунками. У цьому випадку простежте, щоб дрібніші деталі інтер’єру — скатертина, подушки, килим або предмети декору десь перегукувались з яскравим кольором штор.

Варіант №3: штори під колір оббивки меблів

Це класний варіант для римських штор. Одну і ту ж тканину можна використовувати і для римської штори, і для оббивки дивана, крісел, сидінь стільців, подушок. Тканина може бути однотонною, але з меблями вона повинна поєднуватися один-на-один. А може бути і з яскравими візерунками — тут можливі варіації, коли оббивка меблів однотонна, а на шторах – принт.

Варіант № 4: штори та текстиль

Тут принцип приблизно такий самий, як і в попередньому варіанті, де оформлення вікон таке саме, як і оформлення меблів. Але зовсім не обов’язково робити оббивку дивана з тієї ж тканини, що й штори. Набагато простіше з тієї ж тканини пошити наволочку для подушки на диван або постелити скатертину на стіл. Декоративний текстиль може бути різним. І не обов’язково використовувати точне влучення в орнаменті. Але гармонія відтінків та загальні мотиви мають співпадати.

Варіант № 5: відповідність стилю інтер’єру

Щоб штори вписувалися в стиль інтер’єру кімнати, важлива не лише їхня форма, різновид, кількість тканини, конструкція. Звичайно, важливий ще й колір. Наприклад, класичний стиль у вікторіанських традиціях традиційно оформляється у винних, бордових, пурпурових відтінках. В екостилі використовуються білі та максимально світлі натуральні тони. Хай-тек та мінімалізм активно оперують гамою чорний-білий-сірий. Виходьте і з цього параметра також.

Варіант № 6: відповідність конкретному приміщенню

Залежно від того, в якій кімнаті будуть штори, підбирається їх колір. Для спальні варто обирати спокійні пастельні відтінки, які дадуть вам максимально розслабитися. Для дитячої можна взяти яскраві відтінки, але не надто агресивні — жовтий, помаранчевий, зелений, блакитний. Для вітальні можна вибрати складні штори з орнаментами, а для кабінету — стримані та строгі ролети, які не дадуть відволікатися від роботи.

Перейти до панелі інструментів