24.04.2024
Новини Оперативно

Дефіцит знову зріс: на Тернопільщині впроваджують аварійні вимкнення світла

Сьогодні, 23 січня, в Україні суттєво зріс дефіцит електроенергії. Пов’язано це з початком робочого тижня, а також похолоданням, кажуть у НЕК “Укренерго”.

“Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання”, – додають у компанії.

До усіх обленерго доведені ліміти споживання, проте у деяких областях вони уже перевищені. Йдеться про Харківську, Волинську, Львівську, Запорізьку та Дніпропетровську області. Там застосовуються аварійні вимкнення.

Нагадуємо, що від сьогодні, 23 січня, діє новий графік вимкнення електроенергії за годинами. Переглянути його можна тут.

Оновлено. У ВАТ “Тернопільобленерго” повідомили, що на Тернопільщині також вводяться в дію аварійні графіки вимкнення електроенергії.

“Виходячи із доведених НЕК “Укренерго” лімітів споживання електричної енергії та у зв’язку із збільшення споживання в Тернопільській області, ВАТ «Тернопільобленерго» за вказівкою диспетчера НЕК «Укренерго» сьогодні, 23 січня, з 10 год. 09 хв. вводить в дію додатково Графіки аварійного вимкнення електроенергії.

На разі на Тернопільщині одночасно діють і Графіки стабілізаційного вимкнення електроенергії споживачів і Графіки аварійного вимкнення електроенергії!
Це означає, що поки що енергетики не можуть повідомити споживачам точний період на який вимикають електропостачання”, – йдеться у повідомленні енергетиків краю.

Перейти до панелі інструментів