
У Макдональдсі та інших закладах швидкого харчування курячі крильця та нагетси такі ж популярні, як і картопля фрі. У цих кафе є свої секрети приготування, завдяки яким ці страви виходять хрусткими, дуже соковитими та зовсім не жирними. Як же приготувати курячі крильця або нагетси точно як в Макдональдсі, або й краще?
Користуйтесь цим рецептом – гарантуємо, що жодна людина не зможе відрізнити.
Вам знадобиться:
- курячі крильця або філе – 1 кг;
- борошно – 300 г;
- сіль, перець;
- паприка мелена (можна копчену), карі, приправа до курки;
- газована вода – 0,5 л;
- олія для смаження (залежно від посуду 0,5 л – 1л).
Помийте крильця, розріжте на шматки по суглобах, промокніть паперовим рушничком, щоб вони не були вологі. Далі беремо спеції – сіль, перець, паприка, приправу для курки. Якщо хочете, щоб крильця були пікантними, додайте більше гострої паприки. Додайте трохи олії, перемішайте, натріть цією сумішшю крильця. Залийте газованою водою, затягніть плівкою і відставте на годину в холодильник.
Обваляйте крильця в борошні, покладіть в друшляк і опустіть в кастрюлю з холодною водою. Борошно прилипне до курки. Тоді змішайте трохи борошна і приправ і знову обваляйте ніжки в цій суміші. Смажимо 7 хвилин.
Для нагетсів беремо куряче філе, повторюємо усі дії аналогічно. Лише смажити потрібно трішки менше – 4-6 хвилин залежно від розміру шматка філе. Смачного!
Найкращі соуси для нагетсів та крилець у фритюрі
Сметанний соус з часником: змішуємо сметану та воду у пропорції 2:1, додайте сіль, перець, видавіть 1-2 зубчики часнику. За бажанням можна додати дрібно порізану зелень. Також ще смачно з потертим на крупній терці або дуже мілко нарізаним солоним огірком.
Сирний соус як в McDonalds: замочіть 2 ч. л. крохмалю у 50 мл молока. Доведіть у сковороді до кипіння склянку вершків будь-якої жирності. Додайте у сковороду 50 г натертого твердого сиру (обирайте сорти, які гарно плавляться). Додайте сіль, перець, доведіть за смаком. В кінці влийте крохмальну суміш, перемішайте, має гарно загуснути.
Соус барбекю: наріжте кінзу, базилік, зелену цибулю та кріп в однакових пропорціях. 200 грам томатної пасти перемішайте з медом і соєвим соусом (по 1 чайній ложці). Змішайте цю суміш з зеленню. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи води.