25.04.2024
Новини

Колядка, кутя, ярмарок: відбувся традиційний фестиваль “Кременецькі передзвони”

14 січня у Кременці відбувся традиційний фестиваль “Кременецькі передзвони”. Колядки та щедрівки, віншування та обряди, патріотичні сучасні та традиційні, a capella та у супроводі, авторські й народні. Усе це святочне розмаїття зимового обрядового календаря витало над майданом Волі у Кременці, – розповідають у Кременецькій РВА.

“Різдво 2023 року ми святкуємо в умовах війни. І, як ніколи раніше, гостро усвідомлюємо, що коляда це не лише одна з автентичних українських традицій, а також і боротьба за нашу національну ідентичність.

Цьогорічний фестиваль по родинному теплий, відкритий для всіх, з найщирішою думкою про наших захисників, завдяки яким ми маємо можливість славити Бога і Україну.

Понад два десятки місцевих аматорських та народних, хорових, фольклорних та церковних колективів радували піснеспівами присутніх. Особливо урочисто звучав всесвітній музичний бестселер “Щедрик”.

Кременчан також вітали наші гості з м. Дубно – народний аматорський вокальний ансамбль козацької пісні КЗ “Дубенський міський будинок культури” (керівник Валерій Рендак) та народний вокальний ансамбль “Дубен” (керівник Андрій Дуда).

На благодійному ярмарку, яка організована для збору коштів у підтримку ЗСУ, можна було придбати солодощі та етнічні вироби місцевих майстрів. Усіх гостей заходу частували святковою кутею”.

Перейти до панелі інструментів