20.04.2024
Новини

На Тернопільщині чоловік через суд домагався виплати в лотерею майже 3 млн грн

На Тернопільщині чоловік через суд домагався виплати від ТОВ “М.С.Л.” майже 3 млн грн. Йшлося про 781 тис грн власне виграшу та 2 млн грн моральної компенсації, – розповідають в Тернопільському апеляційному суді.

У червні 2022 року Василь Б. звернувся до суду та просив захистити його права споживача. А саме, визнати неправомірною відмову ТОВ “М.С.Л.” виплатити йому 781 тис. грн виграшу в лотерею та 2 млн. грн – завданої моральної шкоди.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказав, що у червні 2020 року та в липні 2021 року придбав два лотерейні білети “Полювання за скарбами”, які вважав виграшними. Зокрема, виграш по першому білету становив 531 тис. 500 грн, по другому – 250 тис. грн. Але оператор державних лотерей у виплаті йому відмовив і запропонував надати для експертизи оригінали лотерейних білетів. Крім того, оператор пояснив, що вказані лотерейні білети номери не були виграшними.

Рішенням Чортківського районного суду від 19 вересня 2022 року Василю Б. у задоволені позову відмовлено.

Не погодившись із висновками суду, позивач Василь Б. подав апеляційну скаргу та просив це рішення скасувати й ухвалити нове, яким задовольнити його позивні вимоги. Вважав, що рішення суду прийнято з порушенням норм матеріального та процесуального права.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів заслухала доводи сторін та детально перевірила і проаналізувала матеріали цивільної справи в межах поданої апеляційної скарги. У результаті дійшли до висновку, що позивачем не доведено порушення його прав відповідачем – оператором державної грошової миттєвої лотереї ТОВ “М.С.Л.” і спричинення йому моральної шкоди, тому відсутні й підстави для задоволення позовних вимог.

Перейти до панелі інструментів