19.04.2024
Новини

Сьогодні – 114 річниця з дня народження Степана Бандери. Найяскравіші цитати провідника ОУН

Степан Бандера

Сьогодні, 1 січня, в Україні вшановують пам’ять ідеолога української державності Степана Бандери, який народився 114 років тому.

“Без перебільшення, Степан Бандера є найяскравішим символом боротьби українців за власну державність. Уособленням незламності, безкомпромісності, волі до перемоги! Бажаю всім нам такої любові до свого народу, такого патріотизму, рішучості та мудрості, які були у Провідника.
Україна майбутнього – буде результатом нашої праці та нашої боротьби”, – пише міський голова Тернополя Сергій Надал.

У Тернополі сьогодні, 1 січня, об 14:00, відбудуться урочиста академія, вшанування та покладання квітів за участю громадськості краю з нагоди 114-ї річниці від дня народження видатного українського політичного діяча, державотворця, провідника ОУН Степана Бандери. Заходи відбудуться біля пам’ятника Бандері у парку ім. Т. Шевченка.

Найяскравіші цитати Степана Бандери:

“Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний”.

“З москалями нема спільної мови”.

“Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом”.

” Якщо завтра на зміну большевизмові прийде інша форма російського імперіялізму, то він так само насамперед звернеться всіма своїми силами проти самостійности України, на її поневолення. Російський народ, як і досі, буде нести той імперіялізм, робитиме все, щоб тримати Україну в поневоленні”.

Незважаючи на поширену думку,  в збірнику праць Степана Бандери немає отої популярно вживаної в інтернеті цитати, яка йому приписується: “І прийде час, коли один скаже: “Слава Україні! “, а мільйони відповідатимуть “Героям слава!”. Вигук “Слава Україні” використовували ще задовго до Бандери.

Перейти до панелі інструментів