26.04.2024
Новини Промо

Вибираємо ноутбук: важливі моменти

Вибрати ноутбук легко й швидко можна, якщо ви знаєте, для чого вам потрібен цей гаджет і які характеристики він повинен мати. Наприклад, ігрові ноутбуки відрізняються за потужністю від призначених для виконання повсякденних завдань: роботи з документами, перегляду соціальних мереж, серіалів тощо. Від функціональності та параметрів залежить і вартість.

Якщо ви плануєте купити ноутбук, радимо звернутися до магазину ELDORADO.UA. Тут ви знайдете багато сучасних моделей та зможете підібрати девайс, який відповідатиме вашим запитам. Покупку можна оплатити одразу або оформити кредит чи розстрочку.

Ноутбук для навчання або домашнього використання повинен бути:

  • легким, невеликим за розмірами;
  • мати оптимальну швидкість запуску;
  • мати міцний корпус гарної збірки;
  • відрізнятися високими показниками автономної роботи – до 5 годин;
  • мати оптимальний набір інтерфейсів.

Ноутбук для домашнього використання

До цієї групи належать девайси низької та середньої вартості. Для дому можна обирати моделі з високими показниками продуктивності. Девайс має впоратися з безліччю різноманітних завдань: від довгої роботи у текстовому редакторі або Photoshop до перегляду серіалу чи скролінгу новин в інтернеті.

Оптимальні характеристики:

  • діагональ екрана – 15,6 дюймів (якщо часто подорожуєте і берете ноутбук із собою, можна розглядати моделі з діагоналлю 14 дюймів);
  • 4–8 ГБ оперативної пам’яті;
  • процесор IntelCore i3 або вище;
  • диск HDD на 500–1000 ГБ або HDD+SSD (1000+128 ГБ);
  • вбудована або зовнішня відеокарта.

Ігровий ноутбук

Щоб не нервувати, коли під час гри картинка «зависає», поставтеся до вибору ігрового лептопа відповідально. Важливо вибрати оптимальне співвідношення процесора та відеокарти. Продуктивність процесора має дозволяти розкрити всі можливості відеокарти, тоді гра буде дійсно захопливою. Вартість ігрових ноутбуків значно вища за звичайні, але потужні характеристики дозволяють використовувати їх не тільки для ігор, а й для моделювання, проєктування, монтажу.

Ігрові ноутбуки відрізняються потужним SSD-накопичувачем – від 256 ГБ. Об’єм оперативної пам’яті також повинен бути вищим, ніж у моделей для домашнього використання – від 16 ГБ. Процесор слід обирати не нижче Intel Core i5-10300H, а зовнішню відеокарту – від GeForce GTX 1650.

Коли обираєте ноутбук, важливо, щоб його параметри відповідали призначенню. Не слід переплачувати за більший об’єм оперативки чи відеокарту, якщо ви не будете використовувати можливості лептопа на максимум.

Якщо не можете обрати самостійно, скористайтеся порадами фахівців ELDORADO.UA, які допоможуть підібрати оптимальну модель ноутбука для ваших потреб.

Перейти до панелі інструментів