26.04.2024
Новини

У шопці в середмісті Тернополя народилися двоє ягняток

Гарна звістка потішила нещодавно тернополян. У Різдвяній шопці, яку традиційно облаштовують на Театральному майдані, народилося двоє ягняток. Ця подія є проявом Господньої благодаті, вважають містяни, які стали першими свідками події, – розповідають у Тернопіль житлово-комунальний. 

Двоє новонароджених та їхні матусі під пильним наглядом ветеринарів і не потребують додаткової уваги від тернополян. Народження в таких умовах є природнім для тварин, тож завдяки теплій погоді малята продовжують перебувати на вулиці та тішити перехожих.

Представники КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» дуже цінують турботу небайдужих тернополян про малят, але наполегливо просять не годувати ні малих, ані дорослих тварин. Овечки забезпечені харчуванням, передбаченим їхнім раціоном, а всі зайві продукти спричиняють лише шкоду для їхнього здоров`я. При хаотичному підгодовуванні відповідальним особам складно простежити, що, коли і в яких кількостях тварини споживали, а окремі продукти (яблука, чипси, сухарики, цукерки тощо) можуть спричинити серйозні наслідки для їхнього здоров`я.

Шопка у центрі Тернополя знаменує народження Ісуса Христа, центральною композицією традиційно є ясла із новонародженим Ісусом та його батьками Марією і Йосипом. Доповнюють інсталяцію царі, що прийшли з дарами до Божого дитяти, також щороку атмосфери додають живі персонажі – овечки, які у інший час живуть в зоокутку в парку «Сопільче».

Перейти до панелі інструментів