29.03.2024
Новини Оперативно

Найгірше на заході: яка ситуація з електропостачанням після ранкових обстрілів

аварійні відключення

Сьогодні вранці, 29 грудня, росіяни випустили по Україні 69 ракет. Під час ранкових ударів рф використала крилаті ракети Х-101/Х-555, “Калібр”, Х-22 та Х-32 та протирадіолокаційні ракети Х-31П, уточнили у Повітряних силах.

Майже всі з цих ракет збила наша найкраща у світі протиповітряна оборона. Проте є і попадання ворожих ракет по енергооб’єктах Львівщини, Прикарпаття, Київщини та Одещини. У зв’язку з цим у цих областях є суттєві перебої з енергопостачанням. На Тернопільщині теж подекуди нестабільне електропостачання, проте масових відключень нема.

Міністр енергетики Герман Галущенко на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що у зв’язку з російськими обстрілами найскладніша ситуація на заході України, на Одещині та Київщині.

“Сьогодні ворог здійснив чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Дякуємо ППО за відмінну роботу! На жаль, є певні пошкодження об‘єктів генерації та електромереж. Станом на 11:00 складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах. Тож відбуватимуться аварійні відключення світла”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики уже працюють над відновленням електропостачання.

Перейти до панелі інструментів