25.04.2024
Новини

Поклали обличчям у землю, били і катували: троє тернопільських правоохоронців відповідатимуть за знущання над затриманими

Троє тернопільських правоохоронців відповідатимуть за самоуправство. Перевищивши свої службові повноваження, вони незаконно затримали, били та катували чотирьох чоловік. Ті навіть не опиралися при затриманні, – повідомляють у пресслужбі прокуратури області.

Про підозру повідомили трьом співробітникам Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень та катуванні ( ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 371, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 127 КК України).

“За даними слідства, працівники УСР на узбіччі дороги в обласному центрі зупинили бус із 4 тернополянами. Діючи в інтересах свого знайомого, виходячи за межі наданих їм прав та службових повноважень, без будь-яких законних на те підстав співробітники УСР із застосуванням заходів фізичного та психологічного впливу здійснили затримання чоловіків, що перебували у автомобілі. Вони силою витягли їх з авто та завдали тілесних ушкоджень, хоча потерпілі не чинили їм жодного опору.

Правоохоронці впродовж 2 годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані, які лежали на узбіччі проїзної частини дороги обличчям вниз з заведеними за спину руками в кайданках. Їх дії завдали потерпілим окрім фізичних, ще й моральних страждань, адже очевидці події, оскільки це все відбувалось у громадському місці, знімали побачене на мобільні телефони.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих ТУ ДБР, розташованого у м. Львові”, – йдеться у повідомленні.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів