24.04.2024
Новини Промо

Чистка газової колонки: чи варто займатися цим самостійно?

Щоб забезпечити свій дім або квартиру регулярним надходженням гарячої води, багато господарів встановлюють на кухні газову колонку. Надто це актуально сьогодні, коли часто відсутнє електропостачання і складно підтримувати роботу приладів, які залежать від електроенергії. Газова колонка компактна, а увімкнути її може навіть підліток. Таке обладнання прослужить своєму власникові роками, але лише за умови правильного використання і періодичного чищення.

Сьогодні в Інтернеті можна знайти безліч порад, як чистити газову колонку в домашніх умовах самостійно. Але з цим процесом краще не жартувати, а довірити його професіоналам. Наприклад,  замовити послугу у фірмі, яка давно на ринку і має хороші відгуки від клієнтів. Тож краще раз заплатити, ніж потім встановлювати новий прилад, або спричинити надзвичайну ситуацію. Замовити чистку колонки можна тут: https://trubolub.com.ua/uslugi/chistka-gazovoj-kolonki-tb/

Сучасні моделі газових колонок створені із застосуванням новітніх технологій у сфері енергетики, вирізняються зручністю в експлуатації, високою ефективністю та надійністю. Та навіть такі зразки потребують якісного обслуговування та дотримання правил експлуатації.

Що найчастіше ламається

Найпоширеніші несправності газової колонки або котла:

  • газова колонка не запалюється – найчастіше цей симптом свідчить про недостатню тягу;
  • газова колонка вимикається – у цьому випадку варто дослідити температурний датчик, який також потрібно прочистити;
  • слабкий напір гарячої води – теплообмінник вимагає чищення;
  • газова колонка видає дивні звуки – необхідно перевірити теплообмінник.

Як зрозуміти, що газову колонку пора чистити

Проводити промивку та очищення водонагрівача варто щорічно перед початком опалювального сезону. Проте можна орієнтуватися за ознаками засмічення, до яких належать:

  • зниження потужності нагріву;
  • послаблення напору води;
  • збільшення витрат газу;
  • поява сторонніх звуків, перегрів окремих елементів;
  • самостійне вимкнення;
  • жовтий або червоний колір вогню в запальнику (замість блакитного).

Всі ці фактори говорять про те, що колонці терміново потрібна чистка. Ігнорування цих сигналів може не тільки істотно вплинути на комфорт власника, але і стати причиною надзвичайної ситуації.

Фірма “Труболюб” пропонує обслуговування газових колонок будь-яких марок і виробників. Вартість послуг безпосередньо залежить від складності. Разом з тим гарантують ідеальне співвідношення ціна-якість і сумлінне виконання робіт.

Наголошуємо, самостійна читка не спеціалізованими засобами небезпечна! Якщо під час видалення накипу або гару пошкоджений один з елементів колонки і з’явилася витік газу, необхідно негайно телефонувати у газову службу – “104”.

Перейти до панелі інструментів