24.04.2024
Новини

Скільки коштує купити живу ялинку у Тернополі? Ми розпитали

У Тернополі розпочався продаж живих ялинок. Днями їх почали продавати на ринку та в інших спеціально відведених для цього місцях. Журналісти “Терміново” з’ясували, скільки коштує живе новорічне дерево різних розмірів, яке краще купувати та інші деталі.

На ринку ялинку можна купити у декількох локаціях – біля овочевого ринку, на дорозі, а також на перехресті вулиць Торговиця та Шашкевича. Ціни дуже різні – від 60 грн до тисячі і навіть більше.

60-100 гривень просять за ялинку, зроблену з гілочок.

Такі ж, але більші красуні на підставці вартують уже 200–700 грн (залежить від розмірів).

Щодо цілого дерева, то ціни на ялинки починаються від 400 грн (від метра висотою) і закінчуються тисячею (великі ялинки, висота 2-3 метри).

 

Живих сосен, голубих ялинок, піхт на ринку ми не знайшли

Штучні ялинки та новорічні іграшки, інші аксесуари

Штучних ялинок на ринку безліч, проте тернополяни мало їх купують. Головною причиною є надто висока ціна за не дуже якісний товар. Зокрема, за штучну ялинку висотою 2-3 метри потрібно віддати 2-3 тисячі гривень. Йдеться про звичайну ялинку з понівінілхлориду. За зовнішнім виглядом вони не дуже схожі на справжню лісову красуню, їхні гілочки осипаються.

За значно красивішу литу штучну ялинку потрібно віддати понад 5 тисяч гривень (без іграшок та гірлянд).

Ціни на аксесуари для ялинки (новорічні іграшки, гірлянди, “дощик”, м’які іграшки) цьогоріч підскочили приблизно втричі. З’явилося багато патріотичних кульок – синьо-жовтих, з зображенням Тараса Шевченка, пса Патрона, з руським кораблем тощо. Ціни на них дуже різні, стартують від 100-150 грн, адже здебільшого це авторські та дизайнерські вироби. Їх найчастіше купують на подарунки, кажуть продавці.

Звичайні ялинкові прикраси можна купити навіть за 10-20 грн за штуку. Вибір – просто величезний.

Перейти до панелі інструментів