27.07.2024
Новини

Тернополян попереджають про сальмонельоз у курях з Польщі

Про небезпеку у заморожених курях, які експортували з Польщі, попереджають у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Також просять негайно повідомляти про виявлення товару у місцевих магазинах чи на ринку. 

“Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF від 07 грудня 2022 року № 2022.6977-fup 5, стосовно виявлення Salmonella enteritidis у заморожених сирих курячих смужках, що експортувались з Польщі (виробник: Imex Marek-Sala, Sp. z o.o., Poland; вантажовідправник: Krak-Tol Katarzyna i Artur Tolak sp.j., Poland) до України (отримувач: ТзОВ «ЕКСІМ ФУД», вул. Хмельницького, 10, смт Куликів, Львівська обл., 44835).

Просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10) та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області), що передбачено частиною 3 статті 20 даного закону”, – наголошують в установі.

Перейти до панелі інструментів