Можливості для молоді: офіційне працевлаштування, менторство та можливість навчатися

Наш регіон створив сприятливі умови для переїзду різних бізнесів, які опинилися в зоні активних бойових дій чи регулярних обстрілів. Завдяки цьому Тернопільщина зможе отримати більше податків для розвитку регіону, жителі – можливостей для заробітку, а бізнес – майданчик для роботи в Україні. У виграші й випускники ВНЗ, які можуть влаштуватися на роботу вдома й залишитися у відносно безпечному регіоні країни. Про спеціалістів, які вже зараз необхідні бізнесу для розвитку, читайте у нашому матеріалі. 

Одним із великих підприємств, які релокували на Тернопільщину, стала компанія-лідер з виробництва майонезів для власних торгових марок DELTA FOOD.

Компанія націлена на зріст і розширення виробництва новим асортиментом. Саме тому завод потребує і кваліфікованих робітників виробничих ліній,  і фахівців в бухгалтерії та обліку, логістиці, маркетингу та роботі з митницею. Що цікаво — підприємство готове наймати випускників ВНЗ, без досвіду роботи, проте з хорошими знаннями і великим бажанням розвиватися у професії.

Ми поспілкувалися з Директором з управління персоналом Оксаною Горловою про те, яких фахівців наразі розшукує компанія, що пропонує вчорашнім студентам та  як навчає й розвиває молоді кадри.  

Пані Оксано, розкажіть найцікавіше — на які посади ви запрошуєте випускників вишів?

ОГ:  Станом на зараз у нас триває конкурс на посади бухгалтера-обліковця, логіста, маркетолога-дизайнера, митного брокера.

Багато компаній воліють брати на роботу людей з досвідом. Розкажіть, чому ви готові брати студентів та в чому перевага студентства перед людьми з досвідом?

ОГ: Ми зацікавлені у студентстві, бо вони мають свіжий погляд на ті речі, підходи й процеси, які давно йдуть, так би мовити, “по накатаній”. Молодь не просто знає, а відчуває сучасні інструменти. Особливо все це стосується креативу, діджиталу. Наприклад, зараз у нас відкрита вакансія маркетолога-дизайнера, від якого ми очікуємо розуміння  сучасних трендів у діджиталі і масовій культурі. Безумовно, дизайнер повинен бути обізнаним в навичках роботи з дизайн-програмами, а також володіти особливостями дизайну пакування. Адже компанія, окрім власних торговельних марок, має великий портфель приватних торговельних марок національних мереж, адже займає 80% ринку СТМ в категорії майонезів.

Невже достатньо лише розуміння трендів в соцмережах? Зараз вся молодь так чи інакше розуміється на трендах і трохи знає, як працює діджитал. А які ще вимоги ви маєте до колишніх випускників?

ОГ: Звісно, це не все. Якщо мова йде про бухгалтера-обліковця, логіста, то важливою є фахова вища освіта. Якщо це маркетолог-дизайнер — то тут ми більш гнучкі та розглядаємо людей з вищою освітою і не за фахом, але обов’язково тих, які пройшли спеціалізовані курси та розбираються у програмах для дизайну. Тобто одного бажання й обіцянок розібратися з, наприклад, “Фотошопом” в ході роботи, не достатньо і знання треба. 

Ми дивимося на мотивацію людини та зацікавлені в першу чергу у тих людях, які готові працювати й рости, а не йти за перших складнощів. Це важливо, бо щоб навчити людину без досвіду — треба пів року. При цьому ми не кидаємо в самостійне плавання одразу, а закріплюємо за людиною досвідченого фахівця, який виконує роль ментора. Тому з точки зору бізнесу перші пів року така людина нам не приносить доходу, а потребує значних вкладень. 

Які умови працевлаштування ви пропонуєте?

ОГ: У нас офіційне працевлаштування з першого дня роботи. Випробовувальний термін повністю оплачується. Молоді спеціалісти працюють у зв’язці зі своїм ментором, який навчає і допомагає. 

Роботи у нас багато, бо ми не лише прагнемо тримати довоєнний темп, але і масштабуємося. Тому за відносно короткий час людина може багато чому навчитися. Звісно, цей темп не кожному підходить, але ті, хто втягується та адаптується можуть швидко рости. Наприклад, за пів року помічник комірника може цілком вивчити таку складну програму як 1С – і вже бути набагато більш конкурентоспроможним на ринку праці, ніж 6 місяців тому. 

До речі, скільки людей вже відгукнулися на вакансії? Скільки в середньому часу проходить від першої співбесіди з кандидатом до прийняття на роботу?

ОГ: За кожною вакансією ми отримуємо не менше 25 відгуків. Всі резюме обробляють рекрутери. З кандидатами, які найбільш відповідають  профілю посади, проводять співбесіди. Вже за висновками першої співбесіди приймається висновок щодо подальшого спілкування з керівником підрозділу. В цілому на цей процес відводиться від 7 до 10  днів.

Розкажіть, чи співпрацюєте ви з навчальними закладами та чи можна потрапити до вас на практику? 

ОГ: Так, ми співпрацюємо з навчальними закладами та студенти можуть проходити у нас практику. У нас була налагоджена співпраця з навчальними закладами у Запоріжжі, де ми регулярно приймали на виробничу практику студентів. Зараз налагоджуємо таку співпрацю і в Тернополі. 

У нас велика компанія з чіткими процесами, тому наші практиканти можуть побачити, як працює підприємство і на рівні виробництва, і на рівні менеджменту. 

З дозволу компанії DELTA FOOD ділимося з нашими читачами описами вакансій. Якщо вас зацікавила робота в компанії – надсилайте резюме на пошту CV@delta-food.com.ua. 

Бухгалтер-обліковець 

Обов’язки:

  • Внесення надходжень товарів, матеріалів, ОЗ тощо в 1С;
  • Введення в експлуатацію ОЗ, МШП, НМА. Контроль за нарахуванням амортизації;
  • Проведення ОПЗЗ у системі, контроль за коректністю списання сировини та матеріалів;
  • Списання/оприбуткування ТМЦ у 1С;
  • Збір інформації для нормування витрати ТМЦ;
  • Проведення повних та вибіркових інвентаризацій;
  • Закриття підзвітів на придбання товарів, послуг.

Логіст

Обов’язки:

  1. Організація та координація перевезень товару;
  2. Підбір оптимальних маршрутів доставки товару;
  3. Підбір перевізників;
  4. Замовлення перевезень на щоденній основі;
  5. Моніторинг та аналіз витрат на логістику. Контроль тарифів перевізників (розуміння як формуються тарифи перевізників);
  6. Контроль розрахунків, звірка розрахунків по перевізникам. Внесення заявок на оплату послуг перевізників;
  7. Ведення звіту по статусу відвантаження та доставки товару;
  8. Ведення звіту по фактичній вартості перевезень за маршрутами;
  9. Контроль за поверненням перевізниками документів по перевезенням.

Маркетолог-дизайнер

Обов’язки:

  • актуалізація макетів паковання власних торговельних марок компанії та СТМ партнерів
  • Підготовка макетів презентацій, презенторів, каталогів, листівок, банерів, макетів для брендування автівок, макетів пакування тощо (робота в Photoshop, Illustrator);
  • Робота з типографіями по виготовленню поліграфії;
  • Підготовка макетів та виготовлення POSM-матеріалів;
  • Ведення сайту компанії;
  • Емейл та смс розсилка (в т.ч. Send Pulse та Turbo SMS);
  • SMM — ведення акаунтів у Facebook< Instagram, Tik-Tok;
  • Internet реклама Google ads, Google my business;
  • Контент-супровід сайтів компанії на Word Press;
  • Написання рекламних текстів.

Митний брокер

Оформлення доків на відвантаження експорту

  • консультує клієнта з питань митного оформлення;
  • здійснює розгорнуте декларування вантажів, товарів, сировини;
  • заповнює митну декларацію, оформляє пакет супровідних документів, зокрема митних сертифікатів (санітарних, екологічних та інших.);
  • розраховує вартість мит, зборів;
  • контактує з митними органами, надаючи необхідні відомості на вимогу;
  • пред’являє товар митному органу для огляду (на вимогу);
  • вносить дані до баз;
  • спілкується із представниками державних органів у рамках вимог законодавства.

About the author

пельмені із заварного тіста
trending_flat
Найкраще заварне тісто для вареників та пельменів – рецепт від досвідченої господині

Хто сказав, що приготування пельменів — це складно? З цим перевіреним рецептом ви переконаєтесь, що зробити ідеальні домашні пельмені може кожен! Секрет — у правильному тісті на окропі, яке виходить надзвичайно еластичним і м'яким, а також у соковитій м'ясній начинці, що тане в роті. Цей рецепт від Марії Михальченко завоював серця тисяч господинь завдяки своїй простоті та бездоганному результату. Замість багатогодинного вимішування — всього 5-7 хвилин роботи, а замість капризного тіста — ідеальна консистенція з першого разу. Готові пельмені можна заморозити про запас або одразу відварити для сімейної вечері. Що робить це тісто особливим? Окріп! Саме гаряча вода "заварює" частину борошна, роблячи тісто шовковистим і пружним, а пельмені — ніжними навіть після заморозки. СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ: - 1 яйце - 0.5 ч.л солі - 4 ст.л олії - 800 г борошна - 375 мл окропу - 1 кг свинини - 150-200 […]

атака на Україну 13 грудня
trending_flat
Масована атака по Україні 13 грудня: все, що відомо на цей час (оновлено)

Вранці 13 грудня Росія завдала масованого удару по південних регіонах України. За даними моніторингових груп, агресор застосував понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи крилаті ракети "Калібр" та "Іскандер-К", близько 200 ударних безпілотників, а також ракети "Кинджал". Важливо Росія застосувала понад 250 одиниць різних засобів ураження, включаючи ракети "Кинджал", "Калібр", "Іскандер-К" та близько 200 ударних дронів. Пошкоджено 10 підстанцій та ТЕС в Одеській області, що призвело до складної ситуації з електропостачанням у регіоні. Зафіксовано влучання в житловий будинок у Миколаєві, нежитлову будівлю в Дніпрі та промислову інфраструктуру Миколаївщини. Оновлено о 09:30. В Одесі попередньо четверо постраждалих, - ДСНС. У Службі повідомили, що всю вогнеборці ліквідовували пожежі, які виникли внаслідок влучань. Попри постійні повітряні тривоги рятувальники приборкали масштабне займання цивільного судна. Для ліквідації наслідків ворожих обстрілів залучені понад 100 рятувальників. Що відомо про наслідки атак станом на ранок 13 грудня Найбільше […]

trending_flat
В Україні з’явилась мапа забруднення підземних вод: яка ситуація на Тернопільщині

В Україні з’явилась інтерактивна мапа нітратного забруднення підземних вод, яка вперше показує динаміку та масштаб проблеми за останні 9 років. Дані за 2024 рік свідчать: у п’яти областях більше половини проб води з колодязів та свердловин не відповідають санітарним нормам щодо вмісту нітратів. Мапу створила ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ. Найвищі відсотки перевищень зафіксовані на Миколаївщині (65,1%), Одещині (59,2%) та Харківщині (55,4%). Натомість на заході України ситуація стабільніша: у Закарпатській області немає жодної проби з перевищенням. Мапа охоплює дані за 2015–2024 роки та створена ГО «Екодія» на основі результатів лабораторних досліджень, які проводять обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.   Найвищі відсотки проб води із перевищеннями зафіксовані в Миколаївській області — 65,1%, Одеській — 59,2%, Харківській — 55,4%, Кіровоградській — 53,6% та Сумській — 52,6%.  Значний відсоток проб […]

trending_flat
Ультрафіолетовий друк на пластику: сучасне рішення для брендування

У сучасній рекламній індустрії друк на пластику став однією з ключових технологій, що дозволяє створювати стійкі та високодеталізовані вироби для бізнесу й творчих проєктів. Зростання популярності УФ-друку пояснюється його здатністю працювати безпосередньо з різними видами пластикових поверхонь, зберігаючи яскравість і чіткість зображення навіть у складних умовах експлуатації. Саме це робить технологію зручною для створення брендованої продукції, інтер’єрних елементів та технічних деталей, де важлива довговічність. Переваги УФ-друку на пластику Ультрафіолетова технологія відома не лише високою якістю, а й широким спектром можливостей, які роблять її однією з найбільш ефективних для брендування. Основні переваги включають: Високу деталізацію та точність зображення — текстури, дрібні елементи та градієнти передаються максимально чітко. Швидкість нанесення — полімеризація відбувається миттєво, що дозволяє оперативно виготовляти навіть великі партії продукції. Стійкість до стирання, вологи та ультрафіолету — зображення не вигорає, не змивається й не тріскається навіть під впливом сонця чи температурних перепадів. […]

скандал
trending_flat
Юристка з Одеси звинувачує поліцейських Тернополя у незаконній зупинці і не тільки: яка версія поліції (відео)

Адвокатка з Одеси Ганна Сластнікова розповіла у своєму акаунті в Тікток історію зупинки патрульними її авто, за кермом якого був її чоловік. Пара з дітьми вирушили з Одеси до Буковелю, шлях пролягав через Тернопільську область. Тут вони були зупинені патрульними за порушення правил дорожнього руху. Патрульні помітили у водія ознаки наркотичного сп'яніння, тому запропонували йому пройти огляд на стан сп'яніння у медзакладі Тернополя. При цьому відомо, що водій отримував уже багато протоколів за водіння у нетверезому стані, двічі позбавлений прав. Це не завадило йому сісти за кермо. Коли його спитали, чи вживаєте ви наркотичні речовини, чоловік відповів: "Ні, вже ні". Його ж дружина вважає, що зупинка і всі решту дії поліцейських, були неправомірними. @advokat.slastnikova «Вдалий відпочинок» завдяки тернопільській поліції — але в цій історії все навпаки. #буковлель #адвокат #відпочинок #поліція #ганнасластнікова ♬ оригінальний звук - advokat.slastnikova У поліції назвали звинувачення […]

Микола Василишин
trending_flat
У Тернополі зникла дитина

Поліцейські Тернополя розшукують неповнолітнього Миколу Василишина, який зник 11 грудня. Про це розповіли у пресслужбі поліції Тернопільської області. "Поліція встановлює місцезнаходження безвісти зниклого Василишина Миколи Васильовича, 29.12.2011 р.н. жителя міста Тернополя. За словами матері, 11 грудня 2025 року близько 08:30 хлопець пішов з дому та до цього часу перебуває у невідомому місці, на телефонні дзвінки не відповідає. Прикмети: зріст близько 170 см. Був одягнений у чорну куртку, спортивні штани темного кольору та кросівки світлого кольору", - йдеться у повідомленні. Якщо вам відома будь-яка інформація про можливе місцеперебування Василишина Миколи Васильовича, негайно повідомте за номером 102 або зверніться до найближчого підрозділу поліції.  

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025