Можливості для молоді: офіційне працевлаштування, менторство та можливість навчатися

Наш регіон створив сприятливі умови для переїзду різних бізнесів, які опинилися в зоні активних бойових дій чи регулярних обстрілів. Завдяки цьому Тернопільщина зможе отримати більше податків для розвитку регіону, жителі – можливостей для заробітку, а бізнес – майданчик для роботи в Україні. У виграші й випускники ВНЗ, які можуть влаштуватися на роботу вдома й залишитися у відносно безпечному регіоні країни. Про спеціалістів, які вже зараз необхідні бізнесу для розвитку, читайте у нашому матеріалі. 

Одним із великих підприємств, які релокували на Тернопільщину, стала компанія-лідер з виробництва майонезів для власних торгових марок DELTA FOOD.

Компанія націлена на зріст і розширення виробництва новим асортиментом. Саме тому завод потребує і кваліфікованих робітників виробничих ліній,  і фахівців в бухгалтерії та обліку, логістиці, маркетингу та роботі з митницею. Що цікаво — підприємство готове наймати випускників ВНЗ, без досвіду роботи, проте з хорошими знаннями і великим бажанням розвиватися у професії.

Ми поспілкувалися з Директором з управління персоналом Оксаною Горловою про те, яких фахівців наразі розшукує компанія, що пропонує вчорашнім студентам та  як навчає й розвиває молоді кадри.  

Пані Оксано, розкажіть найцікавіше — на які посади ви запрошуєте випускників вишів?

ОГ:  Станом на зараз у нас триває конкурс на посади бухгалтера-обліковця, логіста, маркетолога-дизайнера, митного брокера.

Багато компаній воліють брати на роботу людей з досвідом. Розкажіть, чому ви готові брати студентів та в чому перевага студентства перед людьми з досвідом?

ОГ: Ми зацікавлені у студентстві, бо вони мають свіжий погляд на ті речі, підходи й процеси, які давно йдуть, так би мовити, “по накатаній”. Молодь не просто знає, а відчуває сучасні інструменти. Особливо все це стосується креативу, діджиталу. Наприклад, зараз у нас відкрита вакансія маркетолога-дизайнера, від якого ми очікуємо розуміння  сучасних трендів у діджиталі і масовій культурі. Безумовно, дизайнер повинен бути обізнаним в навичках роботи з дизайн-програмами, а також володіти особливостями дизайну пакування. Адже компанія, окрім власних торговельних марок, має великий портфель приватних торговельних марок національних мереж, адже займає 80% ринку СТМ в категорії майонезів.

Невже достатньо лише розуміння трендів в соцмережах? Зараз вся молодь так чи інакше розуміється на трендах і трохи знає, як працює діджитал. А які ще вимоги ви маєте до колишніх випускників?

ОГ: Звісно, це не все. Якщо мова йде про бухгалтера-обліковця, логіста, то важливою є фахова вища освіта. Якщо це маркетолог-дизайнер — то тут ми більш гнучкі та розглядаємо людей з вищою освітою і не за фахом, але обов’язково тих, які пройшли спеціалізовані курси та розбираються у програмах для дизайну. Тобто одного бажання й обіцянок розібратися з, наприклад, “Фотошопом” в ході роботи, не достатньо і знання треба. 

Ми дивимося на мотивацію людини та зацікавлені в першу чергу у тих людях, які готові працювати й рости, а не йти за перших складнощів. Це важливо, бо щоб навчити людину без досвіду — треба пів року. При цьому ми не кидаємо в самостійне плавання одразу, а закріплюємо за людиною досвідченого фахівця, який виконує роль ментора. Тому з точки зору бізнесу перші пів року така людина нам не приносить доходу, а потребує значних вкладень. 

Які умови працевлаштування ви пропонуєте?

ОГ: У нас офіційне працевлаштування з першого дня роботи. Випробовувальний термін повністю оплачується. Молоді спеціалісти працюють у зв’язці зі своїм ментором, який навчає і допомагає. 

Роботи у нас багато, бо ми не лише прагнемо тримати довоєнний темп, але і масштабуємося. Тому за відносно короткий час людина може багато чому навчитися. Звісно, цей темп не кожному підходить, але ті, хто втягується та адаптується можуть швидко рости. Наприклад, за пів року помічник комірника може цілком вивчити таку складну програму як 1С – і вже бути набагато більш конкурентоспроможним на ринку праці, ніж 6 місяців тому. 

До речі, скільки людей вже відгукнулися на вакансії? Скільки в середньому часу проходить від першої співбесіди з кандидатом до прийняття на роботу?

ОГ: За кожною вакансією ми отримуємо не менше 25 відгуків. Всі резюме обробляють рекрутери. З кандидатами, які найбільш відповідають  профілю посади, проводять співбесіди. Вже за висновками першої співбесіди приймається висновок щодо подальшого спілкування з керівником підрозділу. В цілому на цей процес відводиться від 7 до 10  днів.

Розкажіть, чи співпрацюєте ви з навчальними закладами та чи можна потрапити до вас на практику? 

ОГ: Так, ми співпрацюємо з навчальними закладами та студенти можуть проходити у нас практику. У нас була налагоджена співпраця з навчальними закладами у Запоріжжі, де ми регулярно приймали на виробничу практику студентів. Зараз налагоджуємо таку співпрацю і в Тернополі. 

У нас велика компанія з чіткими процесами, тому наші практиканти можуть побачити, як працює підприємство і на рівні виробництва, і на рівні менеджменту. 

З дозволу компанії DELTA FOOD ділимося з нашими читачами описами вакансій. Якщо вас зацікавила робота в компанії – надсилайте резюме на пошту CV@delta-food.com.ua. 

Бухгалтер-обліковець 

Обов’язки:

  • Внесення надходжень товарів, матеріалів, ОЗ тощо в 1С;
  • Введення в експлуатацію ОЗ, МШП, НМА. Контроль за нарахуванням амортизації;
  • Проведення ОПЗЗ у системі, контроль за коректністю списання сировини та матеріалів;
  • Списання/оприбуткування ТМЦ у 1С;
  • Збір інформації для нормування витрати ТМЦ;
  • Проведення повних та вибіркових інвентаризацій;
  • Закриття підзвітів на придбання товарів, послуг.

Логіст

Обов’язки:

  1. Організація та координація перевезень товару;
  2. Підбір оптимальних маршрутів доставки товару;
  3. Підбір перевізників;
  4. Замовлення перевезень на щоденній основі;
  5. Моніторинг та аналіз витрат на логістику. Контроль тарифів перевізників (розуміння як формуються тарифи перевізників);
  6. Контроль розрахунків, звірка розрахунків по перевізникам. Внесення заявок на оплату послуг перевізників;
  7. Ведення звіту по статусу відвантаження та доставки товару;
  8. Ведення звіту по фактичній вартості перевезень за маршрутами;
  9. Контроль за поверненням перевізниками документів по перевезенням.

Маркетолог-дизайнер

Обов’язки:

  • актуалізація макетів паковання власних торговельних марок компанії та СТМ партнерів
  • Підготовка макетів презентацій, презенторів, каталогів, листівок, банерів, макетів для брендування автівок, макетів пакування тощо (робота в Photoshop, Illustrator);
  • Робота з типографіями по виготовленню поліграфії;
  • Підготовка макетів та виготовлення POSM-матеріалів;
  • Ведення сайту компанії;
  • Емейл та смс розсилка (в т.ч. Send Pulse та Turbo SMS);
  • SMM — ведення акаунтів у Facebook< Instagram, Tik-Tok;
  • Internet реклама Google ads, Google my business;
  • Контент-супровід сайтів компанії на Word Press;
  • Написання рекламних текстів.

Митний брокер

Оформлення доків на відвантаження експорту

  • консультує клієнта з питань митного оформлення;
  • здійснює розгорнуте декларування вантажів, товарів, сировини;
  • заповнює митну декларацію, оформляє пакет супровідних документів, зокрема митних сертифікатів (санітарних, екологічних та інших.);
  • розраховує вартість мит, зборів;
  • контактує з митними органами, надаючи необхідні відомості на вимогу;
  • пред’являє товар митному органу для огляду (на вимогу);
  • вносить дані до баз;
  • спілкується із представниками державних органів у рамках вимог законодавства.

About the author

шопка 2025
trending_flat
У Тернополі відкрили найбільшу шопку в Україні (фото, відео)

У Тернополі 24 грудня під час різдвяного богослужіння відкрили найбільшу шопку в Україні. Вона встановлена у церкві святого апостола Петра на вулиці Володимира Великого, 1а. Ця конструкція вже багато років потрапляє до Книги рекордів України через свої масштаби. Ширина шопки сягає 40-50 метрів, а висота - близько 20 метрів, вона займає майже всю центральну частину храму від підлоги до купола. "Терміново" розповідає, що змінили цьогоріч. У шопці є сотні фігур, серед яких рухомі елементи - ангели махають крилами, персонажі йдуть до немовляти Ісуса. Цьогоріч шопка має особливе значення. Серед композиції є макет будинку з вулиці 15 Квітня, 31 у Тернополі, у який у листопаді 2024 року влучив російський дрон. Окрім біблійного Віфлеєму, у шопці можна побачити мініатюри українських святинь - Почаївську лавру та Софію Київську. Багато років головним творцем шопки був отець Косма, який власноруч робив багато елементів конструкції. У […]

trending_flat
Світла буде більше! Графік вимкнення на 25 грудня на Тернопільщині (інфографіка)

25 грудня на Тернопільщині, як і по всій Україні, вимикатимуть електроенергію. Обмеження стосуватиметься усіх груп. Про це розповіли в АТ "Тернопільобленерго". Журналісти "Терміново" традиційно підготували інфографіку для зручного перегляду годин відключення. Зберігайте і діліться зі знайомими!

trending_flat
Volvo XC40: компактний преміум-SUV для міського ритму

Volvo XC40 — це приклад того, як сучасний автомобіль може поєднувати функціональність, стиль і технологічну зрілість. Компактний кросовер створений для життя у великому місті, де важливі маневровість, комфорт і впевненість у кожній ситуації. Його скандинавський характер виявляється в чистих лініях дизайну, продуманому інтер’єрі та інтелектуальних системах, що роблять керування інтуїтивним. Баланс дизайну та практичності Volvo XC40 втілює сучасний підхід бренду до міського транспорту. Його пропорції поєднують компактність і місткість, створюючи відчуття стабільності навіть у динамічному потоці. Продуманий силует, характерні світлодіодні фари «Молот Тора» й чіткі форми кузова додають моделі впевненості та елегантності. Інтер’єр побудований за принципами скандинавського мінімалізму, де кожна деталь має функціональне призначення. Простір організовано так, щоб водій та пасажири почувалися комфортно навіть у тривалих поїздках. До переваг салону варто віднести: високу посадку, що покращує оглядовість і безпеку; ергономічні сидіння з м’якою підтримкою для природного положення тіла; матеріали оздоблення преміум-класу, […]

Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята
trending_flat
Старовинний рецепт пампухів з вишнею, які не черствіють усі свята

Українці споконвіку печуть на Різдво пампухи з солодкою начинкою - вишнею, маком, варенням. Цю страву обов'язково готують на Різдво, у пісному варіанті - ще й на Святвечір. У наших записах завжди залишаються старовинні рецепти, які передаються українськими жінками з покоління в покоління. Цей рецепт різдвяних пампухів - один із них. Так готували наші бабусі і прабабусі, і пампухи виходили ніжними і не черствіли до закінчення свят. Пропонуємо цьогоріч приготувати різвяні пампухи за цим переписом (так колись називали рецепти, бо їх переписувала одна господиня від іншої). У вас повинно вийти близько 20 пампухів. Спочатку готуємо опару. Інгредієнти для опари: 50 г дріжджів; 2 ч. ложки цукру; 2 ложки борошна. У кімнаті, де готуються пампухи, повинно бути тепло. Беремо кастрюльку, вкидаємо туди дріжджі, заливаємо 1 склянкою теплої (не гарячої) води, додаємо цукор, борошно, розмішуємо. Дріжджі повинні зашипіти, почати працювати. Далі приступаємо до […]

trending_flat
На Тернопільщині раптово померла головний бухгалтер комунального підприємства

У Борсуківській територіальній громаді сталася трагедія - несподівано пішла з життя Наталія Зварич, головний бухгалтер комунального підприємства "Наш добробут". Про це повідомила Борсуківська сільська рада у своїх соціальних мережах. Смерть колеги стала важким ударом для всього колективу. Ще вчора вони разом працювали, обговорювали плани та вирішували повсякденні робочі питання. Колеги згадують Наталію Зварич як відповідальну працівницю та щиру людину. Вона завжди підтримувала теплу атмосферу в колективі та професійно виконувала свої обов'язки. Керівництво та працівники Борсуківської сільської ради висловили співчуття родині та близьким покійної.

Різдво
trending_flat
Не лише дідух: які обереги мають бути у кожному домі на Різдво (фото)

Українське Різдво неможливо уявити без особливих символів, які наші предки передавали з покоління в покоління. Кожен з них має глибоке значення та захищає домівку від лиха. Ці прикраси та обереги створюють атмосферу свята й нагадують про найважливіші речі. Серед усіх різдвяних атрибутів особливе місце посідає дідух – сніп пшениці, який встановлюють у хаті напередодні свят. Він символізує добробут родини та зв'язок із предками. Але окрім дідуха, є ще багато речей, які мають бути в кожній українській оселі під час святкування. Розповідаємо про них детальніше. Різдвяна зірка Різдвяна зірка – головний атрибут колядників. Вона нагадує про Вифлеємську зорю, яка сповістила світу про народження Христа. В Україні робили восьмикутні зірки, що оберталися навколо своєї осі. Таке обертання символізувало рух сонця та безперервність життя. Солом'яний павук Солом'яний павук – це складна геометрична конструкція, яку підвішують під стелею. Наші предки вважали його моделлю Всесвіту […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025