Приготувати це тісто досить легко. Замішування у вас займе 5-7 хвилин, а саме тісто вийде м’яким і пружним. А соковита начинка від Марії Михальченко не залишить нікого байдужим.
СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
– 1 яйце
– 0.5 ч.л солі
– 4 ст.л олії
– 800 г борошна
– 375 мл окропу
– 1 кг свинини
– 150-200 г цибулі
– 50 г вершкового масла
– сіль/перець за смаком
Щоб приготувати тісто, беремо 1 яйце, пів чайної ложки солі та 4 столові ложки олії без запаху. Перемішуємо виделкою. Просіюємо 800 г борошна у велику миску. В луночку додаємо яйце з олією. Не хвилюйтесь, якщо спочатку тісто буде неоднорідним. Вимішавши, вливаємо 375 г крутого окропу. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Воно має стати дуже пружним, але незначно може липнути до рук.
Накриваємо тісто, залишаємо його “відпочивати” на 20 хвилин.
Щоб приготувати начинку:
- беремо 1 кг м’яса, 3 цибулини, перемелюємо на м’ясорубці;
- перчимо і солимо, вливаємо 50 г розтопленого вершкового масла;
- відбийте фарш, кинувши його з висоти 30 см.
Ліпимо пельмені.