19.04.2024
Новини

30 позашляховиків для ЗСУ привезла з Норвегії Залозецька громада

Голова Залозецької громади Андрій Нога нещодавно повернувся із відрядження з Норвегії. Як розповідає сам керівник, поїздка була дуже плідною і принесла чимало користі. Зокрема, нові партнери уже передали 23 позашляховика для ЗСУ. Ще 7 автівок приїдуть на початку 2023 року. 

“Нещодавно повернувся з Норвегії, де перебував з робочим візитом по обміну досвідом з Норвезькою громадою Sokndal.

Основною метою поїздки було налагодження співпраці з європейськими країнами, перейняття досвіду, залучення інвестицій, заручення підтримкою для ЗСУ та ВПО в час війни.

Розпочали ми знайомство із презентації нашої Залозецької громади, яку підготував Василь Ільчишин. Ми обговорювали болючі для нас питання, ділилися своїми проблемами та умовами праці в час воєнного стану.

Голова громади з Sokndal Jonas Andersen Sayed дуже тепло та гостинно зустрів нас, весь період робочого візиту він провів з нами, показував свої школи, дитячі садочки, медичні заклади та розповідав про модель формування громади за їхніми принципам та стандартам.

Також ми зустрілись з їхніми парламентарями, де презентували нашу громаду, розповіли про дії агресора, про реалії війни та біль і розруху, яку нам принесли московити.

Візит був дуже продуктивним, адже їхня громада дуже перейнялася нашим становищем та зобов’язалась нам допомагати і уже на ділі це зробила. 23 позашляховика відправили в Україну для потреб ЗСУ та ще 7 автомобілів планують відправити уже на початку 2023 року.

У майбутньому громада Sokndal підпише з нами меморандум по співпраці в галузі розвитку туризму.

Особисто від себе і від усієї громади, я щиро дякую нашим партнерам норвежцям за їхню небайдужість, всебічну підтримку та допомогу у війні з агресором. Слава Норвегії і їхньому народу.
Користуючись нагодою хочу подякувати сім’ї Богуцьким – пану Мирону та його сину Михайлу (вихідцям з Чистопад), за їхню допомогу, дякую за теплий прийом, за розуміння та людяність, яку ви проявили щодо нас, дякую за вашу допомогу для наших солдатів та за все, що ви робите для України. Щиро вірю, що наша співпраця з Норвегією буде сталою та продуктивною”, – зазначає Андрій Нога.

Перейти до панелі інструментів