19.04.2024
Новини

Сьогоднішній графік вимкнення світла на Тернопільщині

У ВАТ “Тернопільобленерго” опублікували графік вимкнення світла на сьогодні 30 листопода. Виходячи із доведених НЕК «Укренерго» лімітів споживання електричної енергії для Тернопільської області та зважаючи на звернення споживачів енергетики скорегували стабілізаційний графік погодинних вимкнень електричної енергії на 30 листопада.

Групи споживачів, які були сформовані відповідно до Графіка погодинних вимкнень залишаються незмінні, змінюється лише час обмеження електропостачання. Відповідно до розробленого стабілізаційного графіка вимкнення електропостачання всім групам споживачів відбуватиметься двічі на добу в режимі 4 через 8 годин (4 години електроенергія буде а 8 годин ні).

Енергетики наголошують, що даний стабілізаційний графік погодинних вимкнень електричної енергії споживачам буде діяти у тому випадку якщо не виникатиме дисбалансу в енергосистемі країни, в іншому випадку запроваджуються аварійні відключення, попередити про які заздалегідь неможливо.

Вказаний час відключень може збільшуватись, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб’єктів для проведення перемикань.

Окрім цього, у час повітряної тривоги працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

Зазначимо, що такий графік вимкнень електрики зовсім не влаштовує тернополян. Зокрема, мешканці міста вимагають почергової зміни графіку для кожної з груп. Адже, наприклад, для 2-ї групи він є максимально зручним – світла немає, коли люди на роботі, і з’являється якраз тоді, коли постачання електрики дуже потрібне – зранку і ввечері. А третій групі відключень дуже важко, адже електропостачання є лише вночі і в короткий період вдень.

Перейти до панелі інструментів