20.04.2024
Новини

Скандал у Бучачі: вихователі і батьки дитсадка здавали гроші на генератори

У Бучачі вихователів та батьків діток, які ходять в один із дитячих садочків містечка, змушували здавати по 150 грн на генератори. Про це у місцевій спільноті написав бучаччанин Андрій Пасічник.

Чоловік звинувачує міську раду Бучача, яка не забезпечила дитсадки генераторами, які, за його словами, ще у серпні можна було купити удвічі дешевше.

“Хіба це не корупція, на яку мені не так давно зсилалися в міській раді – збирати гроші з батьків?)
П.с. Батьки скинуться як завжди, бо то для дітей…
В садочку пояснили, що це була ініціатива батьківського комітету. Проблема є в опаленні садочку, оскільки у час відключення електроенергії не працює насос, а тому дітям холодно”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше чоловік додав:

“Пост не про корупцію, a про криворукість, про небaжaння і невміння вирішувaти вчaсно нaгaльні проблеми, про переклaдaння їх нa плечі інших, про недaлекоглядність і невміння розстaвляти пріоритети. Ще літом я говорив в кaбінеті Олени Сурмяк (прaцівниця Бучaцької міської рaди) про твердопaливні котли для шкіл. Чи розумієте що нaс може чекaти зимою – коли не дaй Бог не буде електрики тa гaзу?! Рятувaтимуть лише пічки нa дровaх, буржуйки, кaміни і т.д. В моєму розумінні питaння безпеки мінімум – мaти генерaтор для нaсосa гaзового котлa і питaння безпеки мaксимум мaти котел/кaмін/п’єц нa тверде пaливо. Якщо для шкіл існує aльтернaтивa – дистaнційне нaвчaння, то для сaдочків aльтернaтиви немaє”, – зазначив Андрій Пасічник.

Представниця Бучацької міської ради Олена Сурм’як у відповідь на ці звинувачення попросила Андрія Пасічника подати заяву про те, хто, де, і за яких умов змушував здавати гроші на генератори.

Перейти до панелі інструментів