19.04.2024
Новини Оперативно

Можливі тривалі відключення: ситуація з електроенергією на Тернопільщині станом на ранок 24 листопада

Після вчорашніх атак на систему електропостачання України понад половину споживачів Тернопільщини була відключена від електропостачання. Проте ввечері Укренерго почали поступово заживлювати область і абонентів.

Також були проблеми з водопостачанням. Ще вчора ввечері вдалось відновити її подачу.

Станом на ранок атомні станції України, які були аварійно відключені після вчорашніх масових атак, не працюють. Їхню роботу обіцяють відновити до вечора, повідомив в етері телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

Де є світло?

Станом на ранок 24 листопада світла немає майже у всьому Тернополю. Зранку світло з’явилося лише на Новому світі, в Центрі, а також частково на Східному.

Нагадуємо, що графіки стабілізаційних відключень наразі не діють по всій Україні – аварійно вимикають ті лінії, які перевантажені.

ВАТ “Тернопільобленерго” повідомляє:

“Графіки погодинних вимкнень сьогодні, 24 листопада, не діють. Це означає, що поки що енергетики не можуть повідомити споживачам точну годину вимкнення та період на який вимикають електропостачання.
☝️У ВАТ «Тернопільобленерго» черговий раз наголошують, що всі вимкнення електроенергії пов’язанні із критичною ситуацією в енергосистемі України внаслідок ракетних обстрілів. І наразі важливо стабілізувати систему, не допустити хаотичних технологічних порушень.
🇺🇦Тому споживачам варто з розумінням віднестись до даної ситуації та бути готовими до тривалих перерв в електропостачанні. А тим, в кого є електропостачання, потрібно економити по максимуму, адже в нашій країні функціонує об’єднана енергосистема і кожен, економлячи кВт•год, робить свій внесок у відновлення електромережі країни”.

Перейти до панелі інструментів